Sárosfa, Sárosoroszi is képviseltette magát

2019.07.09. 07:00

Határtalan fesztivál Sárhidán

Kárpát-medencei testvértelepüléseit látta vendégül a szombati Sár-fesztiválon a falu.

Magyar Hajnalka

Mázsa Ferenc (balra), Földváry Terézia (csallóközi barackos lepénynyel), Sárosfai Andrea, Frigula László, Frigula Viki és Frigula Hajnalka, valamint Hiába Okszana és Hiába András Fotó: Pezzetta

Mint Mázsa Ferenc polgármester elmondta, régi jó kapcsolat fűzi őket a csallóközi Sárosfához, a kárpátaljai Sárosoroszihoz, valamint az erdélyi Sáromberkéhez, bár utóbbiak ez alkalommal csak töltelékes káposztájukkal és puliszkájukkal képviseltették magukat a találkozón. Ebből is sejthető, hogy a gasztronómia és a folklór adta a program gerincét.

Mázsa Ferenc (balra), Földváry Terézia (csallóközi barackos lepénynyel), Sárosfai Andrea, Frigula László, Frigula Viki és Frigula Hajnalka, valamint Hiába Okszana és Hiába András Fotó: Pezzetta

– A kapcsolatunk élő, nem csak testvértelepüléseink látogatnak el hozzánk, ők is viszonozzák a meghívást. Nincs olyan év, hogy ne találkoznánk – folytatja a polgármester. – Nem csak a főzésből, a folklórprogramból szintén kiveszik a részüket, a mi dalkörünk mellett színpadra lép a kárpátaljai Százszorszép Asszonykör és a csallóközi Cimbora Népdalkör is.

– Kilenc éve tartjuk már a kapcsolatot az Együtt Sárhidáért alapítvánnyal, nagy örömmel jövünk minden alkalommal – mondja Hiába András, aki a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ifjúsági tagozata, valamint a Búboskemence civil szervezet képviseletében vesz részt a falunapon. – Ukrán borscs levest főzünk, nem hiányozhat belőle a cékla, a káposzta és a hús sem, reméljük ízleni fog.

A programban szerepelt még többek között egészségügyi szűrés, katonai toborzósátor, Aikido bemutató, ládavasút. S ha már Sár-fesztivál, a latyakos off-road autók is felvonultak, vagy tizenöt terepjáró versengett a speciális pályán.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában