Történetek Zalából

2019.07.30. 07:00

A Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvány 2018-as tevékenysége került terítékre

A Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvány tavaly 16 esetben nyújtott összesen 1,9 millió forint értékű támogatást, derült ki a szervezet beszámolójából.

Szabó Judit

A közgyűlés a legutóbbi soros ülésén fogadta el az önkormányzat által létrehozott közalapítványok tavalyi működéséről szóló beszámolókat, így a kulturális közalapítványét is, amelyet 1995-ben alapított Millecentenáriumi Közalapítvány néven. Feladata hozzájárulni a jeles történelmi évfordulók méltó megünnepléséhez, valamint a kulturális értékek megőrzése, gyarapítása.

Tevékenységét alapvetően a fenntartó önkormányzat támogatásából végzi, ez 2018-ban kétmillió forint volt, s érkezett még 300 ezer forint céges hozzájárulás az utcanévtábla-programhoz. A beérkezett pályázatokból tavaly 16-ot támogattak, összesen 1,9 millió forinttal.

A Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítványtól támogatásban részesült projektek közül kiemelkedik a megyei levéltár gondozásában megjelenő Száz történet Zalából. Epizódok, érdekességek Zala megye történetéből című könyv, a Deák-könyvtár kiadványaként napvilágot látott Széchenyi és Zala tudományos emlékülés tanulmánykötete, valamint a Vitrin egyesület képzőművészeti katalógusa. A közalapítvány az elkészült kötetekből, lemezekből példányokat is kért többek között az önkormányzatnak és a közintézményeknek. Támogatta tavaly a szervezet a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem zongorájának felújítását, illetve Az öreg malom boldogsága című mesekönyv és a Noé bárkája című művészeti album megjelentetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában