2019.06.17. 10:00
Finomabbnál finomabb borokat kóstolhattak Nagykanizsán
A hagyományokhoz híven szombaton ismét kinyíltak a förhénci hegyen a pinceajtók. Ennek köszönhetően ízletes borokat kóstolhattak a hegyre látogatók, akiket szórakoztató programokkal is vártak a szervezők.
Az idei város borával koccint Skanecz Sándor (balról), Dénes Sándor és Kápolnás Zoltán
Forrás: Zalai Hírlap
Fotó: Szakony Attila
A Palinhoz közeli hegyen összetartó, nagy családként élnek a „hivatásos” bortermelők és a hobbi borkészítők. Ennek köszönhetően a „nyitott pincék” gasztro-kulturális program kinőtte magát az évek során. Az esemény szervezése, csakúgy, mint számos, förhénci rendezvényé, a Förhéncért Egyesületet dicséri. Skanecz Sándor elnök elmondta: amióta 2013-ban megalapították az egyesületet, folyamatosan azon dolgoznak, hogyan lehetne még inkább közösséget kovácsolni az emberek közt.
Finomabbnál finomabb borokat kóstolhattak Nagykanizsán
– Először csak négyen, Kápolnás Zoltán, Förhénci Horváth Gyula, Benczik Ferenc és a Skanecz pincészet vett részt a programban. Azonban rajtunk kívül is nagyon sokan készítenek jó bort, akik korábban kissé bátortalanok voltak, nem merték magukat megmutatni. Ma viszont már mintegy tízen csatlakoztak hozzánk és kóstoltatják meg évről évre kiváló boraikat. Nálunk nem a konkurenciáról szól a munka, hanem az összetartásról, így nemcsak a saját borainkat, hanem másokét is ajánljuk kóstolásra – mondta Skanecz Sándor.
Az eseményen részt vett Dénes Sándor polgármester is, elmondta: jómaga szintén Förhéncen műveli szőlőjét, így emiatt is jó kapcsolatban van a helyi gazdákkal. Ahogy azt is: a zalai borvidék folyamatosan fejlődik, s az itt készült nedűket másoknak is érdemes megmutatni.