kinyíltak a pinceajtók

2019.06.17. 10:00

Finomabbnál finomabb borokat kóstolhattak Nagykanizsán

A hagyományokhoz híven szombaton ismét kinyíltak a förhénci hegyen a pinceajtók. Ennek köszönhetően ízletes borokat kóstolhattak a hegyre látogatók, akiket szórakoztató programokkal is vártak a szervezők.

Szabó Zsófia

Az idei város borával koccint Skanecz Sándor (balról), Dénes Sándor és Kápolnás Zoltán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Palinhoz közeli hegyen összetartó, nagy családként élnek a „hivatásos” bortermelők és a hobbi borkészítők. Ennek köszönhetően a „nyitott pincék” gasztro-kulturális program kinőtte magát az évek során. Az esemény szervezése, csakúgy, mint számos, förhénci rendezvényé, a Förhéncért Egyesületet dicséri. Skanecz Sándor elnök elmondta: amióta 2013-ban megalapították az egyesületet, folyamatosan azon dolgoznak, hogyan lehetne még inkább közösséget kovácsolni az emberek közt.

 

– Először csak négyen, Kápolnás Zoltán, Förhénci Horváth Gyula, Benczik Ferenc és a Skanecz pincészet vett részt a programban. Azonban rajtunk kívül is nagyon sokan készítenek jó bort, akik korábban kissé bátortalanok voltak, nem merték magukat megmutatni. Ma viszont már mintegy tízen csatlakoztak hozzánk és kóstoltatják meg évről évre kiváló boraikat. Nálunk nem a konkurenciáról szól a munka, hanem az összetartásról, így nemcsak a saját borainkat, hanem másokét is ajánljuk kóstolásra – mondta Skanecz Sándor.

Az eseményen részt vett Dénes Sándor polgármester is, elmondta: jómaga szintén Förhéncen műveli szőlőjét, így emiatt is jó kapcsolatban van a helyi gazdákkal. Ahogy azt is: a zalai borvidék folyamatosan fejlődik, s az itt készült nedűket másoknak is érdemes megmutatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában