Soron kívüli képviselő-testületi ülésen döntöttek

2019.03.05. 11:00

Nem változnak a térítési díjak Lentiben az önkormányzati és állami fenntartású intézményekben

Nem változnak az idei tanévben az önkormányzati és állami fenntartású intézményekben fizetendő térítési díjak. Erről is döntöttek a képviselők korábban soron kívüli ülésen.

Korosa Titanilla

Több mint három éve, 2015 óta a bölcsődei ellátás díja 375 forint, az óvodai ellátásé 370 forint, az általános iskolákban a napi ötszöri étkezés 800 forintba kerül, a háromszori étkezés díja 440, az egyszeri ebédé 280 forint. Ugyanez a Gönczi-gimnáziumban és Móricz Zsigmond iskolában 295, a Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolában 345 forint. A bölcsődei gondozásban a havi intézményi térítési díj összege 2100 forint/fő, a napi pedig 100 forint gyermekenként. Az időszakos gyermekfelügyeletre vonatkozó intézményi térítési díj összegét 200, a játszócsoportra vonatkozó intézményi térítési díj összegét 300 forint/fő/nap díjban határozták meg.

A testület a víziközművek energiahatékonyságának fejlesztését célzó pályázat benyújtásáról is döntött, melyet az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt.-vel közösen kíván a város megvalósítani. A támogatással érintett, eszközbeszerzésre irányuló fejlesztés teljes költsége 50 százalék saját forrás és 50 százalék, de legfeljebb 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból áll. Sikeres pályázat esetén a fejlesztési igény költségeinek legfeljebb 70 százalékát, de legalább 10 millió és legfeljebb 100 millió forint támogatási összeget az állam a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából biztosítja. A tervezett munkálatok – hálózat- és aknafelújítás, fedlapcsere, folyamatfelügyeletbe kapcsolás, villamosszekrény-csere – az ivóvíz -és szennyvízhálózatot is érintik majd a város több utcájában.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában