Csárdások, moldvai táncok

2019.02.04. 07:00

Zalalövőn a Salla Néptáncegyüttessel táncolhattak kicsik és nagyok

Másodszor tartott sikeres táncházat a művelődési központban a Salla Néptáncegyüttes. A Három éjjel, három nap című rendezvényre előbb a gyermekeket, majd kora estétől a felnőtteket várták.

Gyuricza Ferenc

A Gyéres zenekar két tagja, a kontrás Babos Attila (balra) és a prímás Henczi Dávid a táncosok körében Fotó: Gyuricza Ferenc

A program ennek ellenére sem különült el életkori csoportokra, hiszen néhány felnőtt már a gyerekek táncaiba is bekapcsolódott, és az apróságok is szívesen maradtak tovább. Zalai táncok, dunántúli ugrósok, lassú, gyors és friss csárdások kerültek be a tanulnivalók közé, amelyekkel valamennyi korosztály megbirkózott, egyedül a virtuózabb moldvai táncok okoztak a legkisebbeknek némi nehézséget.

A Gyéres zenekar két tagja, a kontrás Babos Attila (balra) és a
prímás Henczi Dávid a táncosok körében Fotó: Gyuricza Ferenc

– A Salla Néptáncegyüttes a Csoóri Sándor-programhoz pályázott sikeresen többek között táncházak megrendezésére, ezeket a rendezvényeket így tudjuk megtartani – mondta Lukács Andrea, a Salla Művelődési Központ igazgatója. – A zenei aláfestést a Gyéres zenekar biztosítja, a Zalalövői Tájház Egyesület fánkkal kedveskedett a résztvevőknek, a Borbarát Kör Egyesület pedig italokkal járult hozzá a rendezvény sikeréhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában