Kiviszik a fát, a szenet, a brikettet

2019.02.06. 07:00

A zalaszentgróti önkormányzat vállalja a rezsicsökkentés logisztikáját

Az önkormányzat megoldja a téli rezsicsökkentéshez kapcsolódó szállítási feladatokat, ha a jogosultak kérelmezik.

Szabó Judit

Erről is döntés született a képviselő-testület minapi ülésén. A kormány a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használó háztartásoknak egyszeri természetbeni támogatást nyújt a fűtéshez. Zala­szentgróton 306 háztartás nyújtott be igényt a 12 ezer forint értékű támogatásra, tájékoztatta lapunkat Baracskai József polgármester. Tizenöt helyről szenet, 153 háztartásból tűzifát, 111-ből palackos gázt, 27-ből brikettet igényeltek. A támogatás csak a fűtő­anyagra vonatkozik, a szállításra nem.

A zalaszentgróti önkormányzat úgy döntött: a szén, a tűzifa és a brikett esetében megoldja a szállítást, mert ez sokaknak, főleg az egyedül élő időseknek gondot okoz. A költségekre 400 ezer forintot különítenek el. A támogatásra jogosultakat levélben tájékoztatják arról, hogyan kell a fűtőanyag kiszállítását igényelni. Az ülésen szó esett a Szentgrótért Kft. működési stratégiájáról.

Az önkormányzati tulajdonú cég feladatkörét kibővítették többek között a piac és a sportcsarnok üzemeltetésével, valamint parkfenntartási feladatokkal. Tárgyaltak a képviselők az egészségügyi központ helyzetéről és a nem lakás célú helyiségek bérleti díjáról is. Egyre gyakrabban merül fel igény köztulajdonú helyiségek használatára a városban, így az önkormányzat meghatározta a Kiskastély néhány helyiségének, az óvodai tornateremnek és a Borháznak a bérleti díját

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában