Egy tál meleg étel

2018.12.27. 16:00

A roma nemzetiségi önkormányzat idén is segített a nehéz sorsú embereknek Kanizsán

A Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat széles körű együttműködés révén ismét egy tál meleg étellel várta a a rászorulókat.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Farsang Boglárka, a kanizsai kapitányság vezető helyettese, dr. Molnár József, zalaegerszegi rendőrkapitány, Teleki László és Lendvai Ferenc, a roma önkormányzat elnöke Fotó: GSZ

Az ételosztásra hagyományosan a Bogdán János Közösségi Házban került sor, ahol december 23-tól egészen tegnapig minden nap vendégül látták a szegény sorsú embereket.

– Tizenegy éve indult útjára a kezdeményezésünk, melyhez számos partnerre leltünk – bocsátotta előre Teleki

László, a nagykanizsai roma önkormányzat korábbi elnöke, az akció ötletgazdája.

Dr. Farsang Boglárka, a kanizsai kapitányság vezető helyettese, dr. Molnár József, zalaegerszegi
rendőrkapitány, Teleki László és Lendvai Ferenc, a roma önkormányzat elnöke Fotó: GSZ

– Így évről évre bírjuk a város önkormányzata, rendőrkapitánysága, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Szervezete, valamint a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ támogatását. S nem utolsósorban: számos vállalkozó, vendéglátóhely, étterem, pékség és más cég járul hozzá ahhoz, hogy ezekben a napokban gondoskodhassunk a legszegényebbekről – folytatta Teleki László. Mint azt elárulta: naponta 100–120 fő érkezett az ételosztásra és szomorú tapasztalatuk, hogy egyre több közöttük a gyerek. Mindannyiuknak jólesett a meleg babgulyás, töltött káposzta, pörkölt, pásztortarhonya és a gőzölgő tea. E mellé az érintettek gyümölcsöt, csokoládét, konzervet, a gyerekek pedig külön szaloncukrot is kaptak.

– A partnereink mindennap részt vettek az ételosztáson is, tehát ily módon is segítettek, amit nagyon köszönünk nekik – tette hozzá Teleki László. – S külön pozitív, hogy most már külső személyek is jelentkeznek, hogy szívesen részt vennének a tálalásban. A 22 éve hajléktalan, 78 esztendős Szilárd Imre kérdésünkre azt mondta: általában naponta kétszer tud csak étkezni, meleg ételre pedig egyáltalán nem telik neki…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában