A Zrínyi Miklós Gimnázium szervezte

2018.10.24. 08:00

A 27. Izsák Imre Gyula természettudományi verseny eredménye

Az elmúlt hétvégén zajlott le a Zrínyi Miklós Gimnázium által 27. alkalommal megszervezett Izsák Imre Gyula természettudományi verseny.

ZH

A díjazott diákok, a felkészítő tanárok és a szervezők csoportképe az eredményhirdetés után Fotó: Zrínyi-gimnázium

A zalaegerszegi középiskola a zalai születésű fizikus, matematikus, csillagász Izsák Imre Gyula (1929–1965) emlékének szenteli azt a matematika, fizika és informatikai programozás tárgykörben szervezett versenyt, amelyre az ország legjobb gimnáziumait invitálja. Ezúttal is 14 tanintézmény két-két diákja oldotta meg az ELTE és a Budapesti Műszaki Egyetem tanárai által összeállított feladatsorokat.

A díjazott diákok, a felkészítő tanárok és a szervezők csoportképe az eredményhirdetés után Fotó: Zrínyi-gimnázium

A szombati eredményhirdetésről Kiss Zsolt igazgatóhelyettes, a verseny szervezője tájékoztatta lapunkat.

A 26 tanuló részvételével lezajlott kétnapos összetett versenyen nyújtott teljesítménye alapján első díjat nyert Zsigri Bálint, a budapesti Szent István Gimnázium tanulója, második lett Póta Balázs a győri Révai Miklós Gimnázium növendéke, harmadik pedig Pituk Gábor, aki a veszprémi Lovassy László Gimnáziumból érkezett. A tantárgyi versenyeket elért eredménye alapján különdíjat vehetett át matematikából Jánosik Áron (Győr, Révai gimnázium), fizikából Szalay Gergő (Zrínyi Miklós Gimnázium, Zalaegerszeg), programozásból Kulcsár Gergely (Szent István Gimnázium Budapest). A verseny rangját emeli, hogy programozásból a két legmagasabb pontszámot elérő versenyző részt vehet az Informatikai Diákolimpia válogatóján. A győztesek értékes jutalmakat, infokommunikációs eszközöket kaptak a versenyt támogató vállalatoktól. A megrendezést a zalaegerszegi tankerület és a gimnázium alapítványának támogatása tette lehetővé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában