Volt katonák

2018.07.03. 09:20

Laktanyát látogattak és koszorúztak Zajdán

Szombaton a zajdai laktanyánál találkoztak az egykor ott szolgáló 54. felderítő zászlóalj volt katonái, akikhez más alakulatoknál szolgált bajtársak is csatlakoztak.

Korosa Titanilla

A találkozó résztvevői a zajdai laktanya bejáratánál Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Már 11. alkalommal keresték fel a volt katonák egykori szolgálati helyüket, a délelőtti laktanya-látogatásra mintegy ötvenen érkeztek, többen családtagjaikkal együtt.

– Újabb alkalom, mikor felelevenítjük az itt eltöltött időt – mondta Szabadi Tamás, a 54. felderítő zászlóalj törzsfőnöke a program kezdetén. – A laktanya bejárása után Lentiben a Bottyán-szobornál tavaly elhelyezett emléktáblát is megkoszorúzzuk, és megemlékezünk ezen alkalmakkor az elhunyt bajtársakról is.

A találkozó résztvevői a zajdai laktanya bejáratánál Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A délutáni program fakultatív volt, a résztvevők eltölthették az időt a Sárberki-horgásztónál, és lehetőség nyílt felkeresni a dobronaki orchideafarmot, a Vinárium-kilátót Lendván, illetve az idén 40 éves lenti gyógyfürdőt is. A jelenlévők közül többen megemlékeztek arról, hogy az 1970- es évek végén katonaként részt vettek a termálfürdő kialakításának munkálataiban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában