Pályázat

2018.06.22. 10:00

Négy zalai önkéntes mentőszervezet nyert csaknem kétmillió forint támogatást

Zalai önkéntes mentőszervezetek nyertek 1,8 millió forint támogatást az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán.

Arany Gábor

A megyei igazgatóság tájékoztatása szerint az önkéntes mentőszervezetek idén is a tevékenységükhöz kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai eszközök és védőruházatok beszerzésére, a mentőszervezetek tagjainak oktatására, vizsgáztatására pályázhattak támogatásért.

Megyénkben négy önkéntes szervezet – a zalaegerszegi székhelyű Zala Különleges Mentők, a zalaszentgróti Maestriana Járási Önkéntes Mentőcsoportot megalakító Zalaszentgrót Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, a letenyei Mura Járási Mentőcsoport Egyesület, valamint a Lenti Kerka Járási Önkéntes Mentőcsoportot megalakító Kerkamente Tűzvédelméért Alapítvány – pályázott, és összesen közel 1,8 millió forint értékű támogatást nyert el.

A Zalában az eddig megalakított és a nemzeti minősítéshez kiadott szervezeti és műveleti irányelveket teljesítő 50 (2 megyei, 6 járási és 42 települési rendeltetésű) mentőszervezet összesen 946 tagja áll rendelkezésre, hogy szükség esetén a lakosság biztonságáért ténykedjen.

Az említett minősített mentőszervezetekkel együttműködési megállapodást kötött a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Ez azt jelenti, hogy az önkéntes mentőszervezetek a katasztrófák következményeinek felszámolásában a hivatásos katasztrófavédelmi szervek irányítása alatt vesznek részt.

Az önkéntes mentőszervezetek számára felszerelésük kiegészítésére és az elhasználódott eszközök pótlására ez az évenként meghirdetésre kerülő pályázat a legfontosabb lehetőség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában