Megmutatják magukat

2018.06.26. 16:18

Két napon át tart a pszichiátriai betegek kulturális seregszemléje Nagykanizsán

Kedden kezdődött a Medgyaszay Házban a Pszichiátriai Betegek 11. Országos Színjátszó és Művészeti Találkozója.

Horváth-Balogh Attila

A Szolnokról érkezett színjátszó csoport tagjai Gálvölgyi János: Építkezés című humoreszkjét adták elő Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint azt a fő szervező Völgy Alapítvány titkárától, Marketti Judittól megtudtuk, a kulturális seregszemlét 1998 óta, kétévente rendezik meg.

A Szolnokról érkezett színjátszó csoport tagjai Gálvölgyi János: Építkezés című humoreszkjét adták elő Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

- Az eseményen pszichiátriai betegek, az intézményekben élő ellátottak színjátszó csoportjai vesznek részt, ebben a két napban a Medgyaszay Ház színpadán körülbelül félezer ellátott fordul meg – bocsátotta előre. – Most 27 intézményből érkeztek fellépők egyrészt nyilván, Zala megyéből, másrészt például Szentgotthárdról, Szolnokról, Budapestről, Kecskemétről is. A két nap folyamán bemutatott színpadi produkciókat szakértő zsűri értékeli és díjazza majd, melynek tagjai: Stefán Gábor koreográfus, dr. Szűcs Attila és dr. Győri László pszichiáterek, Szabó István színházszociológus, valamint az Emberi Erőforrás Minisztérium részéről Bódy Éva főosztályvezető.

 

A résztvevőket Dénes Sándor, a házigazda város polgármestere is köszöntötte, aki a találkozó legnagyobb értékeként azt említette: az lehetőséget nyújt arra, hogy az ország számos településéről érkezett gondozottak megmutathatják a külvilágnak, hogy ők is a társadalom szerves részei. Bódy Éva pedig Nyitrai Imre, az EMMI volt helyettes államtitkárának levelét tolmácsolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában