Karácsonyi gyűjtőakció

2017.12.23. 08:00

A Zalai Hírlap olvasói segítettek Balázsékon

Olvasóink támogatásának köszönhetően karácsony előtt 1 millió 400 ezer forintot adhattunk át a várföldei Balázs András családjának.

Gyuricza Ferenc

Az adományátadás ünnepélyes pillanata. A kép előterében az adomány összegét tartalmazó táblával Balázs Andrásné, mögötte balról a 7mérföld a Közösségért Közhasznú Nonprofit Kft. képviseletében Takács Dániel, valamint Horváth A. Attila, a Zalai Hírlap főszerkesztője, mellette Szörcsökné Horváth Mária, a 180 lakosú Várfölde polgármestere Fotó: Gyuricza Ferenc

Ez évben is sikerrel zárult lapunk karácsonyi gyűjtőakciója, hiszen az említett összegen túl rengeteg további, részben szintén anyagi támogatást kapott az önhibáján kívül nehéz helyzetbe került család.

- A férjem és a magam nevében is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, ismerősöknek és ismeretleneknek, akik támogatásunkra siettek – mondta a felajánlások összegét tartalmazó tábla átvételekor a mielofibrózissal kezelt, 54 éves Balázs András felesége. – Olyan fokú együttérzésről és segítő szándékról tettek bizonyságot az emberek, amit nem hittünk volna el, ha nem velünk történik. Nem győzöm elégszer kifejezni a köszönetünket.

Mint azt megírtuk, Balázs András gyógyulása érdekében őssejtbeültetésre volt szükség, ennek donora a férfi testvére, Balázs Béla volt. Balázs Andrásné neki külön is köszönetet mondott, akárcsak a falu polgármesterének, jegyzőjének, és a képviselő-testületi tagoknak. Háláját fejezte ki a falubeliek, a rokonok, a környékbeli vállalkozók, ismerősök és ismeretlen adakozók iránt. Természetesen olvasóink felajánlásait is megköszönte, akárcsak a közreműködő szervezet segítségét, hiszen a Zalai Hírlap ez évben már a partnerszervezetével, a Nyugat-Magyarországon Charity Shopokat, közösségi bolthálózatot működtető 7mérföld a Közösségért Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködve szervezte karácsonyi adománygyűjtő akcióját.

Az összefogás jelentőségét méltatta a község polgármestere, Szörcsökné Horváth Mária is. Mint mondotta, az alig 180 fős falu lakossága szinte egy emberként fogott össze a család érdekében.

Már majdnem teljesen kész a fürdőszoba – mutatja Balázs Andrásné Fotó: Gyuricza Ferenc

Horváth A. Attila, a Zalai Hírlap főszerkesztője egyebek közt arról beszélt, hogy a Zalai Hírlap bizonyos időközönként olyan kezdeményezésekkel is jelentkezik, melyek túlmutatnak a napilapkészítés folyamatán. Ezek közül talán a legfontosabb, s a munkatársak szívének is legkedvesebb akció az adventi adománygyűjtés, amely során olyan látókörünkbe került család vagy közösség helyzetén próbálunk segíteni, akik rajtuk kívülálló ok miatt jutottak bajba.

- A társadalmi kapcsolatainkat, valamint az olvasottságunkat felhasználva próbáljuk a megyében élő jólelkű embereket megmozdítani, s arra ösztönözni őket, hogy lehetőségük szerint ők is nyújtsanak segítséget – folytatta Horváth A. Attila. – Örömmel tapasztaltuk, hogy ezúttal is nagyon sokan álltak az ügy mellé, hiszen a konkrét adománygyűjtésen túl egy másodlagos ereje is van az akciónak, nagyon sokan próbálnak tőlünk függetlenül is segítséget nyújtani.

Az eseményen Takács Dániel képviselte a 7mérföld a Közösségért Közhasznú Non-profit Kft.-t, ő szintén a gyűjtőakció közösségteremtő erejét méltatta. Úgy fogalmazott: jó látni azt, hogy az emberek csatlakoznak egy-egy jó kezdeményezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában