El is szállíthatják az autót

2023.12.05. 15:30

Új forgalmi rend lépett életbe a havi nagypiacra tekintettel

Immáron várakozni tilos táblák is jelzik a megyeszékhelyen az országos kirakodóvásárnak helyet adó autóparkolók bejáratánál, hogy minden hónap második keddjén 00:00 órától 16 óráig csak engedéllyel lehet várakozni.

Arany Gábor

Horváth István az újonnan kihelyezett táblák egyikét mutatja

Fotó: A szerző

 A változtatásról a helyszínen Horváth István, a Vásárcsarnok vezetője adott tájékoztatást. Mint felidézte, a városi sportcsarnok és a pláza előtti területen évtizedek óta tartják az országos kirakodóvásárt, amire a megelőző napon a táblákkal is felhívják az autósok figyelmét. A tapasztalat azonban mutatta, hogy sokan erre nem voltak tekintettel, emiatt a hátrahagyott autók elfoglalták a vásárra érkező árusok elől a korábban már általuk lefoglalt és kifizetett helyeket. Joggal kérték, hogy ezen a helyzeten változtassanak. A közterület kezelőjével, az önkormányzattal egyeztetve a napokban az összes parkoló bejáratához kihelyezték a várakozni tilos táblát, 12 darabot azzal a figyelmeztetéssel, hogy a tilalom megszegője számíthat járműve elszállítására. A most kialakított szabályozás lehetővé teszi azt is, hogy rendőri intézkedést kérjenek a szabálytalanság megszegőjével szemben. A szankciókra azonban nem szeretnének sort keríteni, hangsúlyozta Horváth István, aki azt is elmondta, a havonkénti országos vásár napja előtt továbbra is kihelyezik a figyelemfelhívó táblákat, már kiegészítve az új szabályozásról szóló információval. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!