A Liszt-iskola alapítványának gyűjtöttek a főzőcsapatok

2023.07.30. 11:00

Hamisítatlan olaszos hangulat a VII. Alsójánkahegyi Sör, Virsli és Hagymásbab Fesztiválon

Ismét kitettek magukért a jótékonysági főzőcsapatok tagjai szombaton a VII. Alsójánkahegyi Sör, Virsli és Hagymásbab Fesztiválon, ahol hét csapat menüjét kóstolta végig a zsűri. Az ítészeknek a „Nimfas Corporation” csapat menüje ízlett a legjobban.

Mozsár Eszter

A győztes csapat tagjai és a városvezetők. Balról jobbra: Jákli Lajos, Vigh László, Polczer Péter, Balaicz Zoltán, Galbavy Zoltán és Káldi Dávid önkormányzati képviselő.

Fotó: Pezzetta Umberto

A nyolcfős főzőtársaság egyenpólóján Bud Spencer és Terence Hill párosa virított, az ételük is az olasz zászló színeiben pompázott. Ők a bográcsban magyaros csülkös hagymásbabot készítettek, amit pizzatészta alapon kínáltak. A csapatok a becsületkasszájuk tartalmát egyébként – ahogy az előző esti Kertvárosi Mozi 126 ezer forintos bevételét – a programnak helyet adó Liszt-iskolának ajánlották fel.

Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, a program ötletgazdája azt is elmondta, hogy éppen a zalaegerszegi rendezvénnyel egy időben az olaszországi Gubbio városában a Spencerhill Fesztiválon ünneplik a vidám bunyós filmek csillagait. A szervező szerint hazánkban még mindig töretlen a népszerűsége az olasz filmes párosnak.

- Mivel Bud Spencer és Terence Hill filmjei a humoros poénokra épültek, ezért fesztiválunk állandó kísérőelemei a játékos vetélkedők, úgy mint a rodeó bika lovaglása, a lökd meg a kecskét erősségi játék, a szkander vetélkedők, a sörivó-virslievő versenyek. A gyerekeknek a Violin király és Hanga királykisasszony című zenés mesejáték, Borka Bohóc gyermekműsora és az Albatrosz Táncegyüttes műsora adott kikapcsolódási lehetőséget.

A rendezvény fővédnöke Balaicz Zoltán polgármester, aki hozzátette: az alsójánkahegyi rendezvény hamar kinőtte magát, így néhány éve át kellett költözni a közeli kertvárosi részbe, a Liszt-iskola udvarába. Az érdeklődők száma is azt mutatja, hogy mindmáig népszerű fesztiválról van szó. A vidám programot Vigh László országgyűlési képviselő is meglátogatta.

A programot este Vörös Pistiék Roller Bulija zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!