Adománygyűjtés

2018.04.14. 19:38

Boncföldei jótékonysági futás az autistákért

Több százan neveztek be idén is az immár 15. alkalommal meghirdetett Futás az autistákért jótékonysági akcióba, amely a boncodföldei autista védőotthon céljainak megvalósulását segíti.

Magyar Hajnalka

Fotó: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

A Kiskondás vendéglő melletti parkoló futáshoz, kerékpározáshoz öltözött kék pólós gyerekekkel és felnőttekkel telt meg szombaton délután, innen rajtolt el ugyanis a mezőny, hogy megtegye a Boncodföldéig tartó 7 kilométeres távot.

- Az autizmussal élőkre, az autista gyereket nevelő családokra kívánjuk felhívni a figyelmet evvel a rendezvénnyel, s egyszersmind közelebb is hozni az egészséges és az autista embertársainkat – mondja Jakab Mariann, az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány kuratóriumi elnöke.

- A jótékonysági futás, valamint a boncodföldei faluháznál megrendezett adománygyűjtő főzőverseny egyaránt a talpon maradásunkat, az otthon működését szolgálja, hálásak vagyunk minden támogatásért.

A rendezvényen önkénteseket is toboroztak feladataikhoz. Nagy szükségük volna ugyanis segítő kezekre a védőotthon kertjének gondozásához, a lakókkal való foglalkozáshoz, továbbá kísérőkre, ha valamely szabadidős programra kimozdulnak, kirándulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!