Gazdaság

2013.06.20. 14:40

Bérükhöz jutnak a dolgozók

Pacsa - A Zalai Baromfifeldolgozó Kft. felszámolója csütörtökön átutalta a dolgozók számára az elmaradt munkabérüket.

Hajdu Péter

Somogyi Ferenc, a Zalai Baromfiefeldolgozó Kft. felszámoló biztosa tájékoztatta erről csütörtökön a Zalai Hírlapot.

– A felszámolás múlt hónap 30-án vált jogerőssé, és igyekeztünk felgyorsítani a folyamatot, hogy a dolgozók minél hamarabb hozzájuthassanak jogos követelésükhöz. A kormányhivatal munkaügyi központjánál lehet a pénzt leigényelni a bérgarancia alaptól. A munkaügyi szervezetnek ilyenkor még végig kell ellenőrizni az adatokat, és elmondhatom, ez most rekord gyorsasággal megtörtént, a kormányhivatal kiemelten kezelte ezt az ügyet. Vannak olyan felszámolások, amelyek során ez a folyamat 2-3 hónapig is elhúzódik – dicsérte Somogyi Ferenc a hivatal munkáját.

A felszámoló biztos közölte, összesen 133 dolgozó számára több mint 30 millió forintot utaltak a számlavezető bankon keresztül. Ez fejenként átlagosan bruttó 200-300 ezer forint közötti összegeket jelent, nyilván a munkaviszony arányában, így a dolgozók teljes bérkövetelését sikerül kielégíteni.

Arra a kérdésünkre, hogy hol tart jelenleg a pacsai feldolgozó felszámolási folyamata, Somogyi Ferenc elmondta, most készül a cég vagyonértékelése, és ennek birtokában, várhatóan két héten belül fogja a felszámoló először meghirdetni az üzem értékesítését. A felszámolás része a hitelezői tájékoztató, ezt várhatóan augusztus elején tartja meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!