Gazdaság

2013.02.18. 16:26

Már kezdő vállalkozás is pályázhat

Zalaegerszeg - Idén is elindítja a Nemzetgazdasági Minisztérium azt a pályázati programot, amely mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásaihoz kínál támogatást. Országosan 10 milliárd forint a támogatási keretösszeg.

Horváth A. Attila

A részletekről Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója számolt be hétfői sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a múlt évhez képest sokkal egyszerűbb a pályázat elkészítése, már kezdő vállalkozások is részt vehetnek a programban, a legalább két éve működőknek pedig 15 milliós támogatási igényig nem kell fedezetet nyújtaniuk.

- Új munkahelyenként 1,5 millió forint az alaptámogatás, ehhez jön plusz 500 ezer forint, ha a munkaügyi központban nyilvántartott álláskeresőt alkalmaz a pályázó, és további 300 ezer, ha roma az új munkavállaló. A beruházás költségének maximum 50 százalékát érheti el a támogatás. A közeljövőben fórumokon is tájékoztatjuk a vállalkozásokat a részletekről - jelezte az igazgató.

A pályázatokat február 14-től április 5-ig lehet benyújtani a munkaügyi központhoz, az eredményhirdetés május 31-ig megtörténik, majd a beruházásokat november 30-ig kell megvalósítani. Feltétel, hogy a pályázó legalább két fő foglalkoztatását vállalja teljes munkaidőben.

Zalában tavaly 16 pályázó valósított meg beruházást a program segítségével, december 31-ig összesen 146,5 millió forint támogatást fizettek ki számukra. Ezzel 87 új munkahelyet teremtenek, amelyből 65-öt regisztrált álláskereső felvételével kívánnak betölteni a vállalkozások. Idén országosan 5200 új munkahely létrehozásához járulhat hozzá az NGM pályázata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!