Gazdaság

2012.01.29. 17:11

A szakmai színvonal javítását várják

A hatékony és intézményesített képzési rendszer kialakítását, a szakma jogszerú múködésének elősegítését is célozza az a megállapodás, amit minap írt alá a Belügyminisztériummal a Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara.

Arany Gábor


Az együttműködésről Horváth József, a kamara megyei elnöke tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, a szakmai szervezet kidolgozza a szakképzések programját, az ebben részt vevő oktatók, vizsgáztatók minősítésének rendszerét – mindehhez a minisztérium segítséget nyújt. A kamara pedig egyebek mellett bekapcsolódik a vizsgaelnöki pályázatok elbírálásába, valamint elvégzi rendszeres éves továbbképzésüket a vizsgabizottsági tagokkal egyetemben. Emellett a kamara a minisztériummal egyeztetve kidolgozza a szakmai képzéshez kapcsolódó díjazási rendszert is. Az együttműködéstől a szakmai munka színvonalának javítását várják azzal, hogy a vagyonvédelemben a tisztességes piaci magatartást erősítik. A hatékony és korszerű oktatással, továbbképzéssel pedig a gazdasági változásokhoz alkalmazkodni képes szakembergárdát alakítanak ki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!