Gazdaság

2011.08.17. 05:04

Radgonai vásár több mint 1700 kiállítóval

Az ünnepi hétvégén, illetve jövő hét közepéig minden nap sok látni- és vásárolnivalót is kínál a szomszédos Szlovéniában, hagyományosan Gornja Radgonán zajló mezőgazdasági és élelmiszer- ipari vásár, az Agra.

zaol.hu


Az országhatárhoz közeli Radgonán augusztus 20-tól 25-ig nyitva tartó rendezvény a négy szomszédos ország határ közeli régióinak legnagyobb szakrendezvénye, amelyre idén 25 országból 1710 kiállító érkezik, termékeinek bemutatására. A bel- és szabadtéri helyeket is beleszámítva több mint 67 ezer négyzetméteres kiállító területen többek között élőállat-bemutató (3 ezer négyzetméteren), és mintaültetvények bemutatója (15 ezer négyzetméteren) is helyet kap. A radgonai vásárrendezőktől kapott információ szerint a rendezvényen hagyományosan jelen lesznek a legkorszerűbb mezőgazdasági gép- gyártók is márkáikkal, de mellettük hangsúlyos szerepet és teret szánnak a parasztgazdaságok helyi kínálata bemutatásának, a regionális termékek és élelmiszerek felvonultatásának. Téma lesz a mezőgazdaság alkalmazkodása az éghajlatváltozáshoz, az őshonos növények és háziállatok bemutatása is. A külföldiek részvételéből kiemelkedik majd Lengyelország szerepe, mint az idei nemzetközi vásár vendégországa, amelyen kívül a jelentősebb külföldi bemutatkozó országok, területek között említésre méltó Brazília, Csehország, a Vajdaság, Moldova és Koszovó kiállítása. Magyarországról három kiállító megjelenéséről tudunk, ezek közül egy zalai, mégpedig a Zalai Borút Egyesület, amely egy közös szlovén- magyar projekt keretében vesz részt a bemutatón. Információnk szerint naponta felváltva jelennek meg borosgazdák az egyesület standján. A radgonai vásár naponta 9-től 19 óráig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!