Gazdaság

2011.05.20. 05:51

Öreg traktorok randevúja

Egyik legnépszerűbb programmá nőtte ki magát a csáfordi öreg traktorok találkozója. Idén harmadszor rendezik meg a programot a zalaszentgróti városrészben.

Sámel József

Amint az már hagyománnyá vált, a július 9-én 10 órakor kezdődő találkozón nem csak a veterán, illetve szériában gyártott traktorok, hanem a házilag barkácsolt mezőgazdasági gépek is indulhatnak. A korábbi rendezvényekhez hasonlóan idén rengeteg járműre, köztük igazi különlegességekre számítanak a szervezők. Erre minden remény adott, hiszen az elmúlt két évben számos érdekesség jelent meg a tavaly már országos jellegűvé szélesedett találkozókon. A több tízesztendős, felújított traktoroktól kezdve a saját tervezésű járművekig.


Maga a program is változatos lesz. A rendezvény nyitánya a szokásos gépmustra lesz, majd a traktorok Zalaszentgrótra vonulnak, ahol a Városi Fúvószenekar köszönti a menetet. Délután fél négytől egyebek között mazsorettek, néptáncosok, népdalkörök, hastáncosok, gitárosok lépnek fel, Mario ad koncertet, s a szentgyörgyvári csikósok tartanak bemutatót. Eközben a traktoro(so)k sem pihennek, számukra ugyanis ügyességi versenyeket hirdetnek.


További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!