Foci

2009.05.04. 02:29

Értékes pont

Székesfehérvár - A labdarúgó NB I-ben tegnap újabb fordulót játszottak. A ZTE FC az FC Fehérvár vendége volt, az első félidőben sok hibával játszott a ZTE, szünet után viszont feljavult és 1-1 lett a meccs vége.

Bóbics László

A ZTE együttese néhány poszton sérülések és eltiltások miatt átalakult, de a szakmai vezetés egyértelműen kijelentette, hogy nincs tartalékos csapat. Az adott pillanatban tehát a tegnapi volt a legjobb összetételű csapat, s nekik kellett felvenni a harcot a legutóbbi három mérkőzésen győztes Fehérvárral. Az első percben máris dolga akadt Pogacsicsnak, aki Vujoviccsal szemben nyerte meg a párharcot. Aztán kiegyenlített lett a játék, a ZTE megpróbálta minél több pontos passzal tartani a labdát, ráadásul a széleket is kihasználták, s ezzel nem sokat tudtak kezdeni a vendéglátók. Körülbelül 20 percig tartott ez az ügyes taktika, majd átvette a kezdeményezést a piros-kék gárda. Kulcsár kétszer is a védelem mögé került a bal oldalon, ám a 25. percben egymást zavarták az ötösön a fehérváriak, így Botis felszabadíthatott. Három perccel később már senki nem tudott menteni. Kovács Gergő nagyot hibázott a saját 16-osán belül, addig pepecselt, amíg Alvesé lett a labda, aki középre gurított és Szakály Dénesnek 12 méterről nem okozott gondot, hogy a jobb sarokba lőjön, 1-0. Némi zavar támadt a zalaiak játékában, ekkor már nyoma sem volt a szélek kihasználásának, s egyre több lett a pontatlan labda valamint nőtt a hazai fölény. A 36. percben Vujovics az ötösön melléfejelt, s nem telt el hatvan másodperc, amikor 18 méterről lőtt, Pogacsics viszont látványos vetődéssel a jobb alsó sarok elől szögletre tolta a labdát. A félidő hajrájában kibújt a szorításból a zalai gárda, ám igazi nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni, így kiegyenlítettebb játékkal ért véget az első 45 perc.

A második félidőben sokkal jobb meccset láthattak a nézők, a ZTE is lényegesen nagyobb energiákat mozgósított. Előbb Elek lövését védte szépen Pogacsics, majd a másik oldalon Sluka jó beadását fejelte 6 méterről - amúgy nagy helyzetből - Pavicevic centikkel a jobb alsó sarok mellé. A hazaiaknál Kulcsár körülményeskedett el egy jó helyzetet, majd az 52. percben Szakály a két léc találkozásánál találta telibe jobb oldalról a kapufát. A ZTE egyre bátrabban játszott, Illés hozta jó helyzetbe a kiugró Balázs Zsoltot, akinek a lövését Sebők Zsolt csak másodszorra tudta megkaparintani. Aztán újra a hazaiak villantak: Pogacsics védte bravúrral Alves lövését. A változatosság kedvéért ismét a ZTE jött, és a 75. percben Horváth I. András nagy lövése lepattant a védőkről, Sluka eszmélt legelőbb, és 5 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtt, 1-1. Nem sokkal később a helyére pályára lépő Horváth II. András távoli nagy szabadrúgását ütötte szögletre Sebők Zsolt. A hajrában volt még egy szép ZTE-támadás, aminek a végén Sluka lövését védte a hazai hálóőr. Összességében jó második félidei teljesítményével megérdemelten hozott egy-egy pontot Fehérvárról a ZTE. Ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy fordulást követően sokkal bátrabban, pontosabban és több futással futballoztak a kék-fehérek.Varga István: Megvoltak a helyzeteink, ám azokból csak egyet tudtunk értékesíteni. Kulcsár ziccere volt szerintem a döntő. Szünet után a ZTE alaposan feljavult.

Csank János: Még érződött játékosaimon az előző meccs drámája. Az első félidő a Fehérváré volt, a másodikban pedig már azt a ZTE-t láttam, amelyet a Győr előtti meccseken láttunk.

JEGYZŐKÖNYVFehérvár-ZTE FC 1-1 (1-0)

Székesfehérvár, 1795 néző. Jv.: Szabó Zs. 8 (Kispál, Márton).

FC Fehérvár: Sebők Zs. 6 - Lázár 6, Radovics 6, Horváth G. 6, Andic 6 - Kulcsár 5 (Sitku -, 85. p.), Farkas B. 6, Szakály D. 7 (Polonkai -, 65. p.), Elek 5 (Sifter -, 72. p.) - Alves 5, Vujovic 6. Vezetőedző: Varga István.

ZTE: Pogacsics 7 - Kocsárdi 6, Kovács G. 5, Botis 6, Szamosi 5 - Horváth I. A. 5 (Horváth II. A. -, 76. p.) - Alomerovic 5 (Illés 6, 46. p.), Sluka 7, Balázs Zs. 5 (Petneházi -, 78. p.) - Pavicevic 5, Waltner 5. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerző: Szakály D. a 28., ill. Sluka a 75. percben.

Sárga lap: Horváth G. a 43., Horváth I. A. az 59., Polonkai a 81. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!