Foci

2015.06.02. 16:11

A Göcsej SK most már tényleg készen áll az élvonalra

Zalaegerszeg - Hétfőn este a Göcsej SK NB II-es futsal csapata újabb sikert ért el a rájátszásban, így eldőlt, hogy az ősztől az NB I-ben folytathatja. Friss Szabolcs klubelnök a siker másnapján megerősítette: készen állnak az élvonalbeli indulásra.

Kerkai Attila

Ingyenessé tették a szervezők a hétfő esti Göcsej SK–Nyírgyulaj (1-0) találkozót, mi félezresre tippeltük a nézők számát, de sokak szerint ennél is többen lehettek a Városi Sportcsarnokban, ami jelzi, hogy a futsal érdekli az embereket. Pedig Egerszegen egy fiatal sportágról van szó, a Göcsej SK is csak három éve alakult a futsal-szakosztállyal, de most már az NB I-es indulás kiharcolását ünneplik. Amivel élni akarnak, ezt Friss Szabolcs klubelnök is megerősítette.

– Ennek a bajnokságnak már úgy futottunk neki, hogy eljuthatunk eddig, ezért dolgoztunk, így értelemszerű, hogy az élvonalat is vállaljuk – hallottuk Friss Szabolcstól. – Új támogatókra is szükségünk lesz, bár azt is el kell mondani, hogy az NB I-es és az NB II-es részvétel között nincs nagy különbség, ami az anyagiakat illeti. Utazás szempontjából majdnem, hogy kedvezőbb is a tízcsapatos mezőny. Számunkra most a legnagyobb élmény az, hogy beérett a munkánk gyümölcse, s bizonyítottuk, hogy mi vagyunk a legjobban az NB II-ben. Sokan voltak a lelátón, ami külön öröm. Tavaly, a Kölcsey-gimnáziumban kezdünk el játszani, amit kinőttünk, a sportcsarnokban egyre nőtt a nézőszámunk és reméljük, hogy az NB I-es szereplés még több nézőt vonz majd.

Bagó Gábor játékos-edző (középen) és a csapat: jó közösséget alkotnak és persze sikereset is... Fotó: Katona Tibor

Friss Szabolcs azt gyorsan hozzátette: van még egy meccsük a rájátszásból, a hétfői, szintén hazai rendezésű Szeged elleni, de ezt is komolyan akarják venni. Hazai mérlegük ugyanis hibátlan, s nem akarják már elrontani ezt sem...

Ugyanezt mondta Bagó Gábor játékos-edző, aki azt is elárulta: volt ünneplés, de az igazit későbbre tartogatják.

– Szolid volt a hangulat, majd a Szeged elleni meccs után akarjuk igazából megünnepelni ezt a sikeres évet – árulta el Bagó Gábor és azt is elmondta, miért tekintik fontos meccsnek a következőt: – Sportszerűek akarunk lenni, és komolyan vesszük a Szeged elleni találkozót. A második helyen végző csapat ugyanis még osztályozót játszhat az NB I-ért, s nem szeretnénk, ha olyan vád érne bennünket, hogy nem tettünk meg mindent a számunkra már tét nélküli utolsó meccsünkön. Hétfőn megérdemelten győztünk, bár a tét kissé rányomta a bélyegét a játékunkra, de nekünk voltak a nagyob helyzeteink, amelyekből szerencsére Kottán Krisztián egyszer betalált. Most fejezzük be a második szezonunkat, nagy öröm, és nagy szó is, hogy idáig eljutottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!