Foci

2012.03.02. 06:58

Ismét nosztalgiáztak

Zalaszentgrót - Az ismert testnevelő, Köllő György egykori tanítványai hagyományt teremtettek abból, hogy évről évre teremlabdarúgó-tornát rendeznek. Így volt idén is.

Bóbics László

- Régi tanítványaim folyamatosan felkeresnek az iskolában, rendszeresen tartjuk egymással a kapcsolatot - kezdte a jeles utánpótlásedző. - Gyakran felelevenítjük a régi tornák emlékeit. A velük folytatott beszélgetések során érlelődött meg bennem a gondolat, hogy jó lenne az összes egykori játékosommal egyszerre találkozni egy torna keretében. Négy éve, az első torna előtt nem gondoltam volna, hogy ekkora sikere lesz a rendezvénynek. A mai nebulóknak példaértékű lehet az öregdiákok hozzáállása és tudása is. Rendkívül örülök neki, hogy hagyományt sikerült teremteni a torna megszervezésével, és szintén boldoggá tesz, hogy a mérkőzéseken a kezdő és a végső sípszó között a játékvezetőknek szinte nem is kellett a sípba fújniuk. Nem véletlenül a mottója a Nosztalgia-kupának az ismert Hemingway idézet: A sport arra tanít, hogy becsületesen győzzünk és emelt fővel veszítsünk. A sport tehát mindenre megtanít


Pozitívan szólt a rendezvényről Tihanyi Franciska, a Nagypáli NB I-es tapasztalatokkal rendelkező női játékosa, a torna egyetlen hölgy résztvevője:

- Minden évben boldogan látogatok el a rendezvényre, nagyszerű érzés újra találkozni a régi társakkal, akikkel régen nap mint nap együtt fociztunk. Köllő György volt az első edzőm, akinek nagyon sokat köszönhetek. Mind emberileg, mind edzőként rendkívül sokat tett azért, hogy a női NB I-ben szerepelhetek.

- A tanár úrnak talán az egyik legfontosabb dolgot köszönhetem, hogy megszerettette velem ezt a nagyszerű játékot - mondta a győztes csapat kapitánya, a Lombard Pápa U19-es csapatának játékosa, Károly Alex. - Nagyon jó érzés volt újra együtt focizni a hajdani osztálytársakkal. Példaértékű torna: az egykori diákok nem felejtenek...



Futball

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!