Foci

2012.01.17. 17:49

ZTE FC: az eladás is megoldás

Nem mondhatni, hogy mostanában felvetné a jókedv a ZTE FC körül dolgozókat és persze magát a csapatot is. Az ismert anyagi nehézségek "elhárításán" folyamatosan dolgozik a menedzsment, miközben újabb távozók is vannak a csapattól.

Kerkai Attila

Kedden is kétszer edzett a ZTE FC labdarúgócsapata, vagyis a munka menetén nem változtat az a tény, hogy komoly anyagi nehézségekkel kell szembenézniük a zalaiaknak. Az NB I utolsó helyén álló zalaiaknál kedden újra feltűnt a múlt héten Törökországban, a kazah Zsetiszu együttesénél próbajátékon járt Daniils Turkovs, azonban könnyen lehet, hogy a lett támadó ismét "továbbáll".  Most ugyanis egy ukrán csapat érdeklődik iránta, tudtuk meg Nagy Ferenc klubelnöktől, akinek érthető módon a legkisebb gondja is nagyobb annál, hogy éppen Turkovsot ki hívja. Pontosabban, ez is fontos, hiszen a játékoseladás is bevételhez juttatná a klubot.

- Továbbra is azon dolgozunk, hogy anyagi gondjaink enyhüljenek - mondta el érdeklődésünkre az elnök. - Azok a szponzori pénzek hiányoznak, melyeknek már rég itt kellene lenniük, így ebben a helyzetben az erősítésekről sem beszélhetünk, de nem késtünk le semmiről, ugyanis február közepéig tart az átigazolási határidő.


A szintén a múlt héten egy orosz csapatnál járt Djordje Kamber most már a lengyel élvonalbeli Cracovia Kraków-nál van, ahol tesztelik. Mint a krakkói klub honlapján olvasható, szerdán edzőmérkőzést játszik a Cracovia, s azt is megemlítik: Kamber ugyanabban a klubban játszik, ahol korábban Artjom Rudnevs. Ismerve Rudnevs lengyelországi karrierjét,   ez talán jó ajánlólevél lehet Kambernek is...

A ZTE FC-nél eddig Vlad Bujorral,  Ahmet Deliccsel, Tököli Attilával, legutóbb pedig Ivan Deliccsel és Radenko Bulatoviccsal  hivatalosan is szerződést bontott a klub-  tudtuk meg Nagy Ferenctől. Ők szabadon igazolhatók, az már más kérdés, hogy lesz-e újabb játékos, aki távozik a keretből, hiszen ezt az elmaradt juttatások miatt kezdeményezhetik maguk a labdarúgók is.

Érthető, hogy mostanság szűkszavúnak bizonyulnak az érintettek. Kocsárdi Gergely csapatkapitány érdeklődésünkre azt erősítette meg: bíznak a kedvező fordulatban, s még van türelem, a maga részéről mindenképpen.


PRUKNER: TESSZÜK A DOLGUNKAT
Prukner László vezetőedzőt is megkérdeztük, legfőképp a felkészülés eddigi menetéről.
- Azokra a játékosokra, akik itt vannak, egy szavam sem lehet, hiszen mindenki becsülettel teszi a dolgát.   Nehéz helyzetben vagyunk, ezzel mindenki tisztában van, de most megpróbálunk csak a munkára összpontosítani. Edzőmérkőzést még nem játszunk, az első a jövő hét végén következhet - hallottuk a szakvezetőtől. 



Futball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!