Foci

2011.08.26. 18:42

Súlyos vereségbe szaladt bele a ZTE FC Győrben

A labdarúgó NB I-ben eddig botladozó ZTE pénteken a még hibátlan ETO vendége volt Győrben. Vajon a 7. forduló meghozza-e a kék-fehérek szerencséjét? – így is hangozhatott a kezdés előtti kérdés, de a válasz kiábrándító.

Kerkai Attila

Parádésan szerepel a bajnokságban a Győri ETO, hisz hat mérkőzéséből hatot nyert, ugyanakkor a ZTE FC erejéből csupán egy pontra futotta. Mégis, a találkozó előtt Glázer Róbert – akit a labdarúgás híveinek Győrben és nyilván Zalában sem kell bemutatni – meglepetést szimatolt:

– Örülök az ETO menetelésének, láttam a mérkőzéseit, és persze a zalaiakét is. Állíthatom, a ZTE-nek eddig tényleg semmi nem jött össze, pedig ennyire nem gyenge ez a csapat. Kíváncsi leszek erre a mérkőzésre, és most az az érzésem, hogy az egerszegiek nem távoznak pont nélkül Győrből. Kollégám, Csank János mindig képes rendezni a sorokat és előbb-utóbb be fog indulni a ZTE gépezete is – hangzott a szakember vélekedése, aki egykor Győrött klasszis játékosnak számított, később pedig több élvonalbeli csapat – így például a ZTE – kispadján is ült.


Nem Glázer Róbert hibája, hogy az első félidőben a ZTE játéka abszolút ellentmondott annak, amit a volt szövetségi kapitány remélt. Ha Aleksidze a második percben nem csúszik el az ötös vonalánál, akár vezethetett volna az ETO és később is a győriek játszottak veszélyesebben. A 12. percben például a ziccerben kilépő Koltai lövése Jahicban akadt el, aki aztán egy hátravetődéssel góltól mentette meg csapatát. A 17. percben aztán már semmi sem segített: egy bal oldali keresztpassz után Djordjevic „eltörte a labdát”, de a játékszer épp így lett jó Völgyinek, aki ballal, 14 méterről kilőtte a kapu jobb oldalát, 1-0. Fölényben futballozott az ETO, ehhez kétség sem férhetett, ráadásul még könnyedén is, hiszen a zalaiak semmiféle nyomást nem tudtak gyakorolni a házigazdára. A 34. percben már-már demoralizáló gólt kapott a ZTE csapata: Aleksidze egy keresztlabdát balról szinte „nulla szögből” lőtt meg, a labda a földre vágódott,  majd Jahicon átpattanva jutott a hálóba, 2-0. A 38. percben Kovács Gábor közelről, jó helyzetből lőtt mellé, ám ettől függetlenül a zalaiak első félidei produkciója nem sok jót ígért. Ám góllal nyitotta a második félidőt a zalai csapat: Kamber remek labdát ívelt a kilépő Tökölinek, aki 5 méterről továbbított a kapuba, 2-1. A ZTE játéka valamivel szervezettebbnek tűnt, mint korábban, de az ETO így is kézben tartotta a mérkőzést, és ha Jahic nem véd újra bravúrral a kilépő Dinjar lövésénél, ismét nőhetett volna a különbség. A 67. percben viszont egy szépségdíjas találattal újra kettő volt közte: Babic jobbról, 25 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba, 3-1. A 73. percben aztán végleg megpecsételődött a ZTE sorsa, amikor Völgyi második találatát lőtte, 4-1. Az pedig már csak ráadás volt, hogy a Ahjupera beállította a végeredményt a 76. percben a teljesen szétesett zalaiak ellen, 5-1.

A ZTE kapitulált és súlyos vereségbe futott bele. A kérdés az, hogyan tovább. Lesz-e például edzőváltás, hiszen ez is benne van a levegőben. Bár nem biztos, hogy ez lenne a gyógyír a helyzetre. A pályán ugyanis nem az edző játszik, és ez a ZTE jelenleg most úgy tűnik, tényleg gyenge.

Csertői Aurél: „Parádés meccset játszottunk, sok helyzetünk volt jól futballoztunk, elégedettek vagyunk.”

Csank János: „Egy nagy formában lévő csapat egy olyannal találkozott, mely ilyen felállásban többé nem fog játszani. Ugyanakkor ki lehet kapni tisztességgel is, ám ez nekünk nem sikerült.” 


JEGYZŐKÖNYV
Győri ETO–ZTE FC 5-1 (2-0)
Győr, 3500 néző Jv. Bognár 8 (ifj. Tóth V., Lémon).
Győr: Sztevanovics 6 – Babic 7, Djordjevic 6, Fehér 6, Völgyi 8 – Trajkovic 6, Pilibaitis 6, Ji-Paraná 6 (Tokodi -, 85.) – Koltai 6, Aleksidze 6 (Ahjupera -, 75.), Dinjar 6 (Dudás -,75.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
ZTE: Jahic 5 – Kocsárdi 4, Bogunovic 4, Kovács Gergő 4, Turcsik 4 – Szalai 4 (Horváth A. -, 65.), Kamber 5 – Bujor 4 (Balázs Zs. 4-2=2, 46.), Kovács Gábor 4 (A. Delic -, 70.), Tököli 5 – Meyé 4. Vezetőedző: Csank János.
Gólszerzők: Völgyi a 17. és a 74., Aleksidze a 34., Tököli a 48., Babic a 68., Ahjupera a 75. percben.
Sárga lap: Tököli a 31., Balázs a 73., Ahjupera a 76. percben.
Kiállítva: Balázs a 90. percben.



Sport: futball rovat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!