Foci

2010.06.24. 18:30

Időpontok a Tirana ellen

Véglegessé vált a ZTE FC labdarúgócsapata Európa Ligaselejtező mérkőzéseinek időpontja. Eszerint a zalaiak július 1-jén Tiranában 17.30-tól, a 8-án Zalaegerszegen esedékes visszavágón pedig 19 órától látják vendégül az albán FK Tiranát.

Kerkai Attila

Története során harmadszor léphet ki a nemzetközi színtérre a ZTE FC. A 2002- es bajnoki cím után a Bajnokok Ligája selejtezőben debütált az európai kupaporondon a csapat – az NK Zagreb és a Manchester United után az UEFA-kupában a Dinamo Zagrebbel is megmérkőzött –, majd 2007-ben az UEFA Intertotó Kupában az orosz Rubin Kazany elleni két mérkőzés jelentette a folytatást.

 Az idei évben az Európa Liga-selejtezőben léphet pályára az együttes és eldőlt, hogy az FK Tirana ellen jövő csütörtökön 17.30-tól az albán fővárosban, majd egy hétre rá július 8-án Zalaegerszegen 19 órától játssza a visszavágót.

Mint beszámoltunk róla, az albániai mérkőzésre szerda reggel különgépet indít a klub Sármellékről, melyen szurkolók és szimpatizánsok is helyet foglalhatnak maguknak. Az utazás díja tartalmazza a kinttartózkodás összes költségét, visszaindulás csütörtök éjjel, további részletekről a klubnál szolgálnak.

A csapat pedig készül az első EL-mérkőzésre. Csank János vezetőedző keretéből egyelőre hiányzik a Lech Poznan csapatához utazott Artjom Rudnevs. Amúgy is, egyelőre még sok minden képlékeny az erősítésekkel és lehetséges távozókkal kapcsolatban. Ami biztos, hogy Barna Zsolttal végleges szerződést kötött a klub, a csapatkapitány, Kocsárdi Gergely pedig újabb egy évet írt alá.

A Diósgyőrből érkezett Ivancsics Gellérttel ugyan szóban megegyeztek, ám őt érvényes szerződés köti még a DVTK-hoz. A ZTE FC hozzájárult ahhoz, hogy Nenad Todorovic és Schultz Levente tárgyaljon más csapatokkal – tudtuk még meg Dézsi Attilától, a ZTE FC ügyvezetőjétől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!