Foci

2009.04.10. 02:30

Ez már nem a véletlen

Zalaegerszeg - Ha visszafogottabbak akarnánk lenni akkor írhatnánk, hogy menetel a ZTE , azonban helyénvalóbb az ennél nagyobb lelkesedés. Éppen ezért, a szerdai DVSC-verés (2-1) után nyugodtan kijelenthető: tovább robog a zalai henger!

Kerkai Attila

Szerdán a ZTE FC annak tudatában fogadta a bajnoki aranyéremre hajtó DVSC együttesét: ha csak egy pontot szerez, fellép a dobogó harmadik fokára, ráadásul immár pontelőnnyel a Vasassal szemben. A zalaiak nemhogy ikszeltek, de győztek, így három egység előnyt szedtek össze , azonban a szerdai győzelemnek sokkal inkább lélektani hozadéka van. A ZTE FC szombaton nyert az MTK ellen idegenben, s ez a siker megnövelte vele szemben az elvárást szerdára is. Ám a csapat elbírta a terhet.

Maga a mérkőzés nem hozott sziporkázó játékot, izgalmakat annál inkább, de egy rangadón ez nem szokatlan. Hogy ezzel a sikerrel a ZTE beleszólt-e a bajnoki cím sorsába, még nehéz lenne eldönteni, ám tény: a jelenlegi éllovas Újpestnek nagy szolgálatot tett a zalai alakulat. Aztán, hogy később meddig érnek a kék-fehérek, az is más kérdés... Az optimistábbak - vagy inkább a lelkesülők - egyenesen azt is el tudják már képzelni, hogy a ZTE felérhet akár a csúcsra, az viszont cseppet sem utópisztikus elképzelés, hogy a dobogóra befutó legyen a csapat.

S ha így folytatja, miért is ne? Infografikánkban például azt szerettük volna megmutatni: az utóbbi tíz fordulóban nemcsak, hogy veretlenségét őrizte meg a zalai csapat, de rendkívül eredményesnek is bizonyult, hisz a megszerezhető pontok 80 százalékát begyűjtötte. Ennek alapján talán nem túlzás azt sem kijelenteni, hogy a kék-fehérek legjobb igazolása az utóbbi időben a tapasztalt tréner, Csank János volt, elvégre - úgy tűnik - a ZTE FC vezetőedzője képes kihozni játékosaiból a legjobbat. Mert a puszta szerencsével nehezen lenne magyarázható ez a sorozat.

Visszatérve a szerdai találkozóra: olyan mérőzést nyert meg a csapat, amelyen akár ki is kaphatott volna. Azt mondta Csank János a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, hogy a végén némi szerencse is kellett a sikerükhöz, plusz pár bravúros teljesítmény. Nem volt nehéz kitalálni, kikre, kire gondolt, de elsősorban minden bizonnyal Vlaszák Gézára. A hálóőr az igencsak mozgalmas hajrában szinte külön csatát vívott a debreceni Duduval (a szerda esti nagy sietségben lebraziloztuk a támadót, holott nigériai), s mindegyik párharcot Vlaszák nyerte meg.

- Azt gondolom, hogy fordulópontot jelentett, amikor Dudu emelését elcsíptem - emlékezett vissza csütörtökön az előző napi sikerre a mérkőzés hőse, Vlaszák Géza, aki a 90. percben Dudu büntetőjét is kiütötte. - Aztán volt még egy újabb találkozásunk, s bár akkor kapura tudott lőni, de Sluka remekül ért vissza és a gólvonalról kifejelte a labdát. A tizenegyes? Inkább megérzés volt, merre vetődjek és persze ilyen esetben kell egy jó adag szerencse is.

Ilyenkor persze az ember érdeklődik, hogy volt-e nagy ünneplés, hiszen a szurkolók rendkívül hálásak voltak a sikerért.

- Igazából nem ünnepeltünk, de nem is baj, mert ez a győzelem is csak egy állomás volt - folytatta Vlaszák. - Igen, persze nagyon boldogok voltunk, és élvezzük az érzést, hogy milyen jó nyerni. Sokkal jobban együtt van a csapat, mint az ősz első felében, mindenki rájött, hogy ha szervezettek vagyunk, és ha hozzá tudjuk ehhez tenni a magunkét sikeresek lehetünk. Idehaza nincs kiemelkedő tudású csapat, úgyhogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg. A helyén kezeljük a mostani sikersorozatunkat, s megpróbálunk még hozzátenni, amennyit csak lehet...



Grafika: Urbanics Pál
M.: mékőzés
Gy.: győzelem
D.: döntetlen
V.: vereség
Gl.: gólátlag
P.: pont



A szerdai győzelemről ide kattintva olvashat! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!