Esztergályhorváti

2015.06.10. 13:44

Kifizették a bírságot

Esztergályhorváti – Mint arról korábban beszámoltunk, március elején állampolgári bejelentés alapján munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzést tartottak a faluban.

Keszey Ágnes

A Zala Megyei Kormányhivatal közlése szerint a bejelentés, hogy 11 közfoglalkoztatott írásba foglalt szerződés és munkavédelmi oktatás nélkül kezdte meg a munkavégzést, megalapozottnak, illetve részben megalapozottnak bizonyult. Az önkormányzat a jogviszonyok bejelentését és a közfoglalkoztatási szerződések megírását késve teljesítette. A munkavédelmi oktatást nem dokumentálták. Munkaügyi bírságot szabtak ki, s a hiányosságok megszüntetésére kötelezték az önkormányzatot.

- Több, mint száz fő közfoglalkoztatása kezdődött meg akkor, az adminisztrációban történtek késedelmek. 30 ezer forint bírságot kaptunk, melyet kifizettünk.A hiányosságokat mielőbb pótoltuk és igyekeztünk mindent rendbe tenni – mondta érdeklődésünkre Rékasi Csabáné polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!