Egyéb

2011.01.18. 10:26

A könyvespolc se maradjon ki

Aki szeret olvasni, annak fontos, hogy kedvenc könyveivel vegye magát körül a lakásban. A köteteket tárolhatjuk nyitott polcon és zárt, üveges szekrényben egyaránt.

Sinkovics Eta

Jó ránézni a falat borító könyvespolcra vagy a kötetekkel zsúfolt szekrényre, ám takarítás szempontjából nem mindegy, hogy hol sorakoznak kedvenceink. Kétségtelen, gyakoribb portalanítást igényelnek a nyitott polcon elhelyezett kötetek. A művelet meglehetősen macerás, hiszen ajánlatos egyenként leszedni és átforgatni valamennyi darabot. A rárakódott porrétegtől megszabadíthatjuk tollseprűvel, porszívóval, száraz ruhával, ám arra ügyeljünk, hogy ne sérüljenek meg a könyv lapjai. Nem is ajánlatos az egymáshoz csapkodás módszere, mert ezáltal lazulnak a kötések. Legjobb, ha nyitott ablaknál vagy az erkélyen tesszük tisztába könyveinket, majd utána természetesen a polcot is alapos takarításnak vessük alá. A portalanítás nyomán nemcsak a kötetek lélegeznek fel, de a szoba levegője is felfrissül.

 

Szép otthon mellékletünk további hírei itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!