Tűzoltók gyakorlata az iskolában

Zalahaláp - Tűz ütött ki tanítás alatt a zalahalápi általános iskolában szombaton. Szerencsére mindez csak gyakorlat volt a tűzoltók számára, akik nagy erőkkel érkeznek a helyszínre az egyébként hétvégére eső munkanap délelőttjén.

Szijártó János


Az intézményben szimulált tüzet Igaz Sándor iskolaigazgató (önkéntes tűzoltó is egyben) jelentette be, illetve ő kezdte meg a gyerekek és felnőttek kivonultatását az épületből. A riasztás után néhány perccel a helyszínen éreztek a tapolcai és a badacsonytomaji lánglovagok, akik a kivonulást követően átkutatták az épületet az esetleges bent lévő személyek miatt. A gyakorlaton két sérültet mentettek ki, természetesen továbbra is csak az előre megírt forgatókönyv alapján. Egyiket a tapolcai, másikat a badacsonytomaji egységek hozták ki a veszélyzónából. Közben a sugárcsövet is kiépítették, és megkezdték az oltást. A próbát eredményesnek értékelte Molnár Péter tűzoltó százados, a badacsonytomaji hivatásos tűzoltóság parancsnoka. Úgy vélte, az ilyen gyakorlatok nagyban megkönnyítik az éles helyzetben való cselekvést, az összehangolt munkát. A mentési szimuláció után tűzoltási bemutatóval folytatódott a program az iskola udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!