Őszi körömtrend: bordó, barna és szürke is

Zalaegerszeg - Nem csupán a lenge ruhák, szandálok kerülnek ilyenkorra a szekrény mélyére, de az ősz beköszöntével a nyáron használt világos körömlakkokat is felváltják az évszakhoz illő sötétek.

Péter Gyöngyi

A divat minden évszakon nyomot hagy, ahogy a lábbelik, a ruhák  változnak, úgy természetesen a körömlakkok színét,  formáját illetően is mindig találunk újdonságot. Ösztönösen nyúl az ember a sötétebb, illetve visszafogotabb tónusokhoz a világosak és harsányak helyett.
- Természetesen idén sincs  másként, az ősz most is új színeket hozott, melyek között ott van a kifejezetten tetszetős piros,  bordó és  barna, illetve ezek különböző  árnyalatai, de a kék, a lila, valamint  a szürke majdnem  minden változata ugyancsak  divatos ebben az évszakban - mondta tájékoztatásképpen Rakonczainé Babics Katalin. A  megyeszékhelyi műkörömépítő  hangsúlyozta, nem csak a trend  határozza meg persze, milyen tónus kerül egy nő  körmére.  Az is fontos szempont a színválasztásnál, hogy illik-e az adott árnyalat a hölgy egyéniségéhez, stílusához, egyáltalán, az öltözködéséhez. Hiába divatos ugyanis például a szürke, ha valakinek nem tetszik vagy egyszerűen  nem érzi jól magát vele, nem érzi magáénak, akkor természetesen mást kell választani.

Idén nagyon népszerűek voltak a körmön a virágminták, folytatta a szakember, ez a trend, úgy tűnik, a hűvősebb évszakban is megmarad, hiszen egy barás árnyalaton is mutatós lehet egy fehér-barnás átmenetes minta. Van, aki  a  plusz díszt csak a gyűrűs ujjának a körmére kéri, más mindegyikre: ez már igazán ízlés dolga.


- A köröm formáját szintén a vendég személyiségéhez, adottságaihoz  kell igazítani. Annak ugyanis, akinek tömzsi, rövidke ujja van, nem áll jól a hosszú, hegyes forma, hiába szeretne olyat. Szerencsére a vendégek fogékonyak arra, amit tanácsolok nekik - osztotta meg velünk tapasztalatait Katalin. - A mandulaforma egyébként a legnépszerűbb, hiszen ez a legkönnyebben kezelhető és kifejezetten  praktikus. A hölgyek  általában átlagos hosszúságú körmöt viselnek, azt formázzuk, díszítjük. A vendégek többségére  jellemző, hogy műkörmöt rakat. Annak, akinek tényleg jó minőségű a körme, alatta hagyom a sajátját, azt zselézem: ez végülis a köröm erősítését jelenti - zselével. A gél lakkot nagyon szeretik a hölgyek, ezt UV-lámpa fénye alatt köttetjük meg,  nagyon tartós, nem pattog le olyan könnyen, mint a sima lakk.  Színesre, élénkre  festett  köröm esetén  persze hamarabb látszik a lenövés, ezt két-három hetente töltjük fel. A világosabb, a natúr, vagyis körömággyal megegyező  szín esetén  azonban hosszabb ideig sem kell hozzányúlni. A gél lakkot is lehet mintázni, kövecskével, csillámporral, rajzzal díszíteni. Ez alá a gél lakk alá nem reszeljük fel a  körmöt, mindössze  egy picit mattá tesszük.

Ezektől a szépítészeti megoldásoktól tehát nem megy tönkre a köröm, mondta a szakember. Akié persze  érzékenyebb, annak a mosogatástól, a tisztítószerektől is  törhet. 
A köröm, a kéz egyébként árulkodó, említette beszélgetőtársam. Március, április környékén például azzal szembesíti az embert, hogy fogynak a szervezet vitamintartalékai: foltosodhat és  töredezhet. A szép, ápolt köröm önmagában kevés, a hideg, szeles időben a tartalmasabb kézkrémek használata is fontos.

A hölgyek egyébként - különösen, akiknek munkájuk miatt is rendre szem előtt van a kezük - szerencsére igényesek.  Vannak, akik ugyan nem kedvelik a lakkokat, ám a manikürt szakemberre bízzák, mások - például hivatásuk miatt - inkább csak a világos, kevésbé feltűnő színeket igénylik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!