Hétvégi időjárás: a vakáció meghozta az igazi nyarat

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról vasárnap estig.

MTI

Várható időjárás vasárnap estig
   
Derült, napos, száraz idő várható, csupán északnyugaton lehet kevés gomolyfelhő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30, 33 fok között várható.


Az időjárási helyzet Európában
  
A Brit-szigetek feletti középponttal ciklon örvénylik. Hidegfrontja hatására Nyugat-Európa felett általában sok a felhő, több helyen fordul elő eső, zápor. Sekély ciklon és magassági hidegörvény alakítja a Kelet-európai-síkság nagy részének időjárását is, a térségben elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok. Ugyanakkor Közép-Európa felett anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően napos, száraz, eseménytelen nyári idő a jellemző. A délutáni órákra a szárazföld déli és keleti tájain többnyire 25, 33 fok közé melegszik fel a levegő, de az Ibériai-félszigeten 34, 36, a Kaukázus északi előterében 37, 42 fokot is mérnek. Ezzel szemben nyugaton és északon hűvösebb van, a csúcshőmérséklet jobbára 14, 20, Skóciában 10, 13 fok között változik.
   
Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását a fenti anticiklon alakítja; száraz, egyre melegebb levegő áramlik hazánk fölé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!