Lázas beteget mentettek a fűtetlen házból

Az ajtó befeszítésével jutottak be a rendőrök Pákán egy fűtetlen lakásban lázasan fekvő férfihoz csütörtökön délelőtt, egy nő amiatt került veszélybe, mert elaludt a szabad ég alatt a mínusz 10 fok körüli hidegben.

zaol.hu

A község polgármestere a falu körzeti megbízottjának jelezte, hogy két napja nem adott életjelet magáról egy mostoha körülmények között egyedül élő falubelije, akinek a kéménye sem füstöl, ajtaja kulcsra van zárva, nem lehet bejutni hozzá. A Lenti Rendőrkapitányság járőrei a körzeti megbízott által megadott címre siettek, ahol hiába szólongatták a házban tartózkodó középkorú férfit, választ nem kaptak, ezért az ajtót befeszítették és a fűtetlen házban, egy ágyban találtak rá a betegre. Háziorvost hívtak, aki a vizsgálat során lázat állapított meg, így a fűtetlen lakásban nem maradhatott tovább a beteg férfi, akihez mentőt hívtak. További egészségügyi ellátása céljából a Zala Megyei Kórház Sürgősségi Osztályára szállították.

Otthoni gondok elől menekülve, meditálni ült le egy nagykanizsai játszótér padjára csütörtökön este egy helybeli nő, aki a fagyos hidegben elaludt, de egy járókelő rátalált, aki a rendőrség és a Vöröskereszt segítségét kérte. Az átfagyott hölgy nem szeretett volna hazamenni, így éjszakára felajánlották számára a női krízisszállón elhelyezés lehetőségét, melyet örömmel elfogadott.

Csütörtökön este Zalakarosból egy hajlék nélkül maradt nő kért segítséget a rendőrségtől, mivel éjszakára nem volt hol meghúzódnia a hideg elől. A rendőrök a kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt a nagykanizsai hajléktalanszállóra vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!