Űrlények és törpikék a paplakban

Hupikék törpikék, űrlények, autók, madárkák és kutyusok - közel ezer Kinder-figurára bukkantunk Szi-Márton János atyánál.

Steyer Edina

Bár szüksége nem nagyon van rájuk, nyakkendőből is hasonló gyűjteménnyel rendelkezik. Utóbbit még meg lehet magyarázni, de vajon minek kell az a sok apró kütyü? Nos, a a kapcsolatépítés miatt. 

- A legtöbb ember tartózkodó a papokkal szemben - árulja el a zalakomári plébános. - Azonban ha belépnek hozzám a plébániára, és meglátják a közel 1000 darabos Kinder-figura gyűjteményemet, a görcsös távolság azonnal megszűnik. Főleg a gyerekeknek tetszik a sok színes játék. És az a nyakkendőgyűjtemény...

Ha férfi lennék, biztosan enne a sárga irigység, mert van benne például egy, a spanyol foci világbajnokságról érkezett szép darab, kínai (ami kifejezetten az otthoni piacra készült, nem olyan minőség, amit ide, Európába hoznak), francia, zenélős, karácsonyi mintás, sőt, a közeli temetkezési vállalkozók mindegyiké- tartózkotől is beszerzett párat. Bárhol járt a világban, legalább egyet mindenhonnan hozott, s ajándékba is sokat kapott.

 

A cikk folytatás itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!