Nincs újabb bizonyíték a Natalie Wood-ügyben

Nincs újabb bizonyíték arra, hogy gyilkosság áldozata lett volna harminc évvel ezelőtt Natalie Wood - jelentette be a Los Angeles-i rendőrség.

MTI

William McSweeney, a Los Angeles megyei seriff hivatalának vezető nyomozója kedden elmondta: a több héten át tartó interjúk és nyomozati munka után sem került elő semmiféle újabb bizonyíték arra nézve, hogy az amerikai színésznő gyilkosság áldozata lett volna.
   
Wood halálát annak idején balesetként könyvelték el. Aktáját tavaly novemberben nyitották meg újra, mert több forrásból újabb adatok merültek fel az esettel kapcsolatban.
   
A 43 éves színésznő, a West Side Story, a Haragban a világgal és más hollywoodi filmek sztárja 1981. november 29-re virradó éjjel halt meg: holttestét a Catalina-sziget közelében találták meg a tengerben. A három évtizeddel ezelőtti hatósági nyomozás kiderítette, hogy Wood férjével, Robert Wagnerrel és Christopher Walkennel - mindketten színészek - töltötte az estét. A társaság előbb együtt vacsorázott a szigeten, majd jachtra szálltak, és ott folytatták a mulatozást. Iszogatás közben Wagner és Walken összeszólalkoztak, majd az utóbbi lefeküdt, míg Wagner felesége keresésére indult a hajó kapitányával. Mivel egy csónak eltűnt, azt gondolták, hogy azzal hagyta el a hajót.
   
Roger Smith, az életmentő szolgálat kapitánya novemberben azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy talán megmenthették volna Wood életét, ha hamarabb riadóztatják őket. A segélykérés azonban csak röviddel hajnali öt óra után futott be hozzájuk. A holttest állapotából ítélve Smith szerint a színésznő egy ideig még életben volt a tengerben, aztán testét a part felé sodorta a víz.
   
A boncolás szerint Wood, aki sok alkoholt ivott halála előtt, megcsúszott, a vízbe esett, és a fejét beütötte a jachthoz kikötött mentőcsónakba. A színésznő egyébként nem tudott úszni, és egy televíziós nyilatkozatában korábban azt mondta, hogy a mély tengertől fél a legjobban.
   
Novemberben a jacht kapitánya, Dennis Davern kijelentette, hogy harminc évvel ezelőtti vallomásában hazudott: szerinte a férj felelős Wood haláláért, mert miután kiderült, hogy nincs a fedélzeten, megakadályozta, hogy a színésznő keresésére induljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!