Szeptemberben nyit a bölcsőde Hévízen

A napokban megkezdődött a hévízi bölcsőde épületének műszaki átadás-átvétele, az intézmény szeptembertől már működik, a kisgyermekes szülők nagy örömére.

Sámel József

A Hévízen élő kisgyermekes családok és az önkormányzat régi vágya teljesül a bölcsőde megépítésével. A munkálatok elindításához az önkormányzat nyújtott be pályázatot és nyert el támogatást „Bölcsődei intézmény létesítése és gyermekjóléti szolgáltatások fejlesztése a Hévízi Kistérségben” címmel. A bölcsődével párhuzamosan valósult meg a hévízi Sugár úti óvoda átalakítása és bővítése is, ez azonban nem a pályázat keretében, hanem teljes egészében az önkormányzat finanszírozásával. A bölcsőde és az óvoda tervei egyszerre, egy időben készültek, az engedélyezés is párhuzamos volt.

A bölcsőde építésére 80 millió forint pályázati támogatást  nyert el a város, melyhez 25 millió forint önerővel járult hozzá. Az intézmény létrehozásán túl az önkormányzat magasabb számú munkaerő-foglalkoztatást is vállalt, az alapellátáson túl családi nevelést támogató szolgáltatásokat (játszócsoportok szervezését), segítő szakemberek alkalmazását (fejlesztő pedagógus), valamint a szülők munkaidejéhez igazodó hosszabb, rugalmasabb nyitva tartási időt valósítanak meg.

A projekt befejezésének tervezett napja a szerződés szerint 2011. november 30., ám a támogatási szerződésben vállalt határidőhöz képest lényegesen korábban sikerül megvalósítani. Az önkormányzat augusztusra tervezi az intézmény átadását. Ehhez jelentős lépés a műszaki átadás- átvétel folyamata. Az építés mellett bölcsődei eszközök beszerzésére (műszaki cikkek, játékok, bútorok) is lehetőség nyílik, ezek augusztusra szintén megérkeznek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!