Olasz, osztrák és erdélyi diákok érkeztek Zalalövőre

Testvértelepülési találkozónak ad otthont a héten Zalalövő: hétfőn az osztrák Oberaichból, az erdélyi Kibédről, valamint az olaszországi Farra d´Isonzóból érkeztek gyerekek a városba.

Szabó Judit

Egy-egy településről tízentizenöten jöttek, s a helybeli diákokkal együtt töltenek el egy hetet, viszonozva a korábbi látogatásokat. A családoknál elszállásolt vendégek a tervek szerint strandolással és kirándulással töltik az időt, ellátogatnak például az egerszegi skanzenbe, a balatonedericsi Afrika Múzeumba és felmennek a szigligeti várba. Zalalövő nevezetességeit is megnézik, s túrára indulnak a Borosán-völgybe. A tábortűz és a közös daltanulás sem marad ki a programból, emellett agyagozhatnak és lovagolhatnak, valamint megismerkedhetnek az íjászattal és magyar néptáncokkal a gyerekek.

A hét végén a három településről önkormányzati delegációk is érkeznek Zalalövőre, hogy megerősítsék az eddigi együttműködést, az olasz Farra d´Isonzóval pedig hivatalossá tegyék a kialakult kapcsolatot egy megállapodás aláírásával. Ez az ünnepi esemény szombat este hét órakor lesz, vasárnap pedig fát ültetnek a küldöttségek a városháza előtti parkban a testvértelepülési találkozó emlékére. A program sportversenyekkel és főzéssel zárul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!