Befejezték az út bontását az M7-es mellett! A két cég megállapodott

Nem bontják tovább a mezőgazdasági utakat az M7-es mellett, miután megállapodott a generálkivitelező Porr Építési Kft. és a bedolgozott anyag ellenértékét, közel 43 millió forintot követelő, egerszegi Ittasofőr Kft.

Sámel József

Mint azt Mészáros László, az út bontását megkezdő cég vezetője pénteken elmondta: a nagy sajtóvisszhangot kiváltó akcióról személyesen is tájékoztatta a Porr Építési Kft. vezetőit, akik végül egyeztetésre hívták őket.

- A megbeszélésen mindkét fél a megoldást kereste, s mint kiderült: rendezni lehet a kialakult helyzetet - hangsúlyozta Mészáros László. - A Porr ugyanis előírta alvállalkozói számára, hogyha újabb alvállalkozóknak adják ki a munkát, akkor is nevesíteni kell, melyik cég végzi majd a kivitelezést. Ezt vélhetően több, a láncolatban szereplő alvállalkozó is elmulasztotta.

Mészáros László elmondta: a Porr napokon belül felméri a bedolgozott anyag mennyiségét, azt követően pedig kifizeti a föld és a mészkő ellenértékét. A zalai vállalkozó azt is hozzátette: bontási akciójukat követően sok, hasonló cipőben lévő alvállalkozó hívta fel, s arról számoltak be, hogy a megrendelők  félve a sorozatos visszabontásoktól  elkezdték kifizetni a számlákat.

- Szerencsére a nyilvánosságnak nagy ereje van - nyugtázta Mészáros László, aki óva intett másokat a visszabontástól. - A mi esetükben speciális helyzet alakult ki, hiszen a feltáró utat még nem adták át, így véleményem szerint nem követtünk el szabálysértést.  A birtokvédelmi eljárást pedig a Porral való megállapodástól függetlenül végigvisszük, kíváncsiak vagyunk, hogy e tekintetben miként dönt a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!