Kezdettől töretlen a Széchenyi-kártya sikere

Évente közel 19 ezer kis- és középvállalkozás mintegy 130 milliárd forintos forráshoz jutott eddig a Széchenyi- kártya segítségével – hangzott el szerdán a Nagykanizsán tartott szakmai ismertetőn.

Sámel József

Mint a Széchenyi-kártya roadshow kanizsai állomásán elhangzott: a megyében 2002 óta mintegy 28 milliárd forint Széchenyi-kártya hitelt helyeztek ki a közreműködő pénzintézetek.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke, Doucha Ferenc hangsúlyozta, fontos, hogy a kis- és középvállalkozások számára legyen olyan pénzügyi forrás, mellyel enyhíthetik likviditási problémáikat. Ezért is örömteli, hogy ma már akár 25 millió forintot is kaphat az a kisvállalkozó, aki megfelel a feltételeknek. A megyei elnök előnyösnek ítélte továbbá, hogy a Széchenyi-kártya - más banki hitelekkel szemben - 10 millió forintig ingatlanfedezet nélkül, készfizető kezeséggel nyújt kölcsönt.

Dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ama reményének adott hangot, hogy az állami támogatású Széchenyi- kártya kiemelt szerepet kap a következő kormányzati ciklusban úgy, ahogy azt Orbán Viktor ígérte. Szép Zoltán, a KA-VOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója úgy vélte: az államnak is megéri támogatni a hitelprogramot, a központi büdzsének ez évente 2-2,5 milliárd forintjába kerül, a költségvetés ebből származó bevétele pedig eléri az 50 milliárd forintot.

Mint kiderült: a Széchenyikártya kihelyezett hiteleihez a Garantiqua-Hitelgarancia Zrt. nyújt készfizető kezességet. Soós Rita főtanácsos elmondta: társaságuk tavaly 31 ezer ügyfél mögé állt kezesként, s az így kihelyezett öszszeg elérte a 445 milliárd forintot. A számok mögött viszont olyan vállalkozások és emberek vannak, akik idehaza szeretnének boldogulni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!