Hastáncfesztivál a Keresztury ÁMK-ban

Zalaegerszeg - Keleti bazár, hennafestés, arcfestés, vízipipa és tea sarok, illetve gálaműsor várta szombaton a laikusokat, workshop, szakmai továbbképzés a hastáncot gyakorlókat szombaton és vasárnap a II. Westorientál Dunántúli Hastáncfesztiválon.

Hajdu Péter

A hét végén rendezték meg a  II. Westorientál Dunántúli Hastáncfesztivált. A szombat esti színes gálaműsornak a Keresztury Dezső ÁMK adott otthont.

Keleti bazár, hennafestés, arcfestés, vízipipa és tea sarok, illetve gálaműsor várta szombaton a laikusokat,  workshop, szakmai továbbképzés a hastáncot gyakorlókat szombaton és vasárnap. 

 
-  Kevés az ilyen jellegű rendezvény, és valójában még mi sem ismerjük egymást itt a Dunántúlon - indokolta a fesztivál életrehívását a főszervező Zalaegerszegi Hastánc Egyesület képviseletében Nasreen Nemesházi Bernadett.

- Idén újabb csoportokat is hívtunk a programra, olyanokat, akikhez még nem volt szerencsénk, így talán a nézőket is  színesebb műsor fogadta, és mi magunk is több együttessel találkozhattunk. Sokféle stílus akad  a hastáncon belül. Az alap a klasszikus, de  léteznek folklór alapú, jellegű egyiptomi táncok, melyek megjelennek a hastánc repertoárjában. Számtalan kiegészítő eszköz is változatossá teszi a koreográfiákat, van például úgynevezett szaudi botos tánc is. Egy nemzetközileg elismert táncoktató, táncos és koreográfus, Nieto Mercedes  is a rendezvényre érkezett, aki három órás kurzusokat tartott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!