Részletfizetés a 200 ezres gázszámlára? Nem lehet, mondták az E.On-nál

Nagykanizsa - Kanizsai olvasónknak 200 ezer forintos gázszámlát hozott a postás az E.ON-tól. A hölgy azonban nem az összeget kifogásolja, hanem a szolgáltató empátiahiányát.

zaol.hu

Hajdara Tamásné a Csengery úton lakik egy szerény udvari lakásban. Az asszony vasúti jegyvizsgálóként dolgozik, s egyedül neveli nyolcadik osztályos lányát. Nem tagadja: előfordult, hogy nem küldött mérőóraállást, vagy késve egyenlítette ki a számláit, ezért nem is vitatja összegszerűen a minap érkezett csekket. Gondja inkább azzal van, hogy képtelen azt egyben kifizetni - a szolgáltató pedig többszöri kérésére sem teszi lehetővé a részletfizetést.

- Nem tudom, kihez fordulhatnék, az önkormányzattól is kértem segítséget, de ott azt mondták, nem tudnak adni: túl magas a fizetésem. Kölcsönt sem kapok, mert ahhoz meg kevés - mondta a fiatalasszony. - Ha jó hónapom van, túlórákkal együtt nettó kilencvenezer forint körül hozok haza. Ráadásul közeleg az iskolakezdés, be kell vásárolni a kislányomnak, meg persze élnünk is kellene valamiből. Így aztán ekkora összeget sehogyan sem bírok előteremteni...

Az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. illetékese, Egyházi Nikoletta megkeresésünkre azt a tájékoztatást adta: mivel az ügyfél 2008 áprilisa óta nem jelezte az aktuális óraállást, a számlákat becslés alapján készítették el. Márciusban pedig, az éves leolvasás után a kiszámlázott és a tényleges fogyasztás közötti különbözetről szóló csekket küldték ki - ez az a bizonyos 200 ezer forintos tétel. A cég munkatársa hozzátette: az asszony részletfizetési kérelmét azért utasították el, mert a becsült számlákkal kapcsolatban egyszer sem élt kifogással, s több alkalommal is késve fizette be azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!