Egy nap alatt tönkrement a cipő - "videóbíró" döntött a vásárlói panaszról

Zalaegerszeg - Abban az üzletben engem iszonyatosan megaláztak, hazugnak neveztek, s azért mondom most el mindezt, hogy más ne jusson az én sorsomra, monda feldúltan az asszony.

Varga Lívia

- Az egykori Domus helyén nyílt kínai üzletben vásároltam a fiamnak egy sportcipőt szerdán - kezdi felindultan Cserődi Ilona. -  Mire csütörtökön hazajött az iskolából, a lábbeli orra teljesen levált. Eredeti csomagolásában, a blokkal együtt vittem vissza még aznap az üzletbe, azzal a szándékkal, hogy az árát levásárolom.

Ilona azonban nem várt akadályba ütközött, a kínai tulajdonos ugyanis nem hogy együttműködő nem volt, de durván elutasította panaszát.
- Ki van zárva, hogy tegnap vásároltam a cipőt, mondta, majd a következő pillanatban már azt is tagadta, hogy előző nap jártam az üzletben.

Hosszas huzavona után a férfi aztán megnézte az üzlet biztonsági kamerái által rögzített videofelvételeket is, de még ekkor is azt állította, az asszony nem járt náluk előző nap. Ilona persze nem tágított, így a tulajdonos végre felfedezte őt a képernyőn.

- Bár én kezdetben barátságosan közelítettem feléjük, próbáltam normális hangnemben elintézni a problémát, ők hazugnak neveztek, s az első pillanattól ellenségesen bántak velem. A tortúra végére már nem akartam levásárolni a cipő árát. Azt követeltem, hogy fizessék vissza a 4300 forintot, amit végül nagy nehezen meg is tettek.

A sikert valószínűleg a hiszti s a kitartás hozta meg, véli az asszony, hiszen, mint meséli, az eset óta több ismerősétől is azt hallotta, az üzletben őket is megkárosították már, ugyanis a hibás árut se ki nem cserélték, se a vételárat nem fizették vissza.

Természetesen eztán felkerestük az Ázsia Center Áruházat, ahol arra lettünk volna kíváncsiak, ők is így emlékeznek-e a történtekre, s ha igen, akkor ezt tisztességes, etikus kereskedelmi magatartásnak tartják-e. Ám csak annyit sikerült megtudnunk, hogy az üzlet vezetői  egy kínai s egy magyar  az emeleti irodában tartózkodnak, ahonnan nem sikerült lecsábítanunk őket. A boltban tartózkodó alkalmazottak pedig nem nyilatkozhattak.

- A szavatosságról szóló jogszabály kimondja, hogy minőségi kifogás esetén, miután a vevő blokkal, számlával, nyugtával igazolta, hogy az adott terméket az üzletben vásárolta, a vásárlástól számított hat hónapon belül a kereskedőt terheli annak bizonyítása, hogy az eladáskor a termék hibátlan volt - tudjuk meg az idevágó szabályokat a Zala Megyei Békéltető Testület elnökétől, dr. Jagasics Józseftől. - Meghibásodás esetén azonban a vételárat csak abban az esetben köteles a kereskedő visszafizetni, ha sem megjavítani, sem kicserélni nem tudja a hibás terméket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!