Döbbenetes: hátba szúrta ismerősét, másnap kiengedték

Murakeresztúr - Már hazaengedték a kórházból azt a férfit, akit éppen egy hete szúrt hátba egy falubeli ismerőse. Hogy miért ragadott kést a támadó, nem tudni, de úgy sejtik szerelemféltés áll az eset hátterében. A megszúrt férfi sebei gyógyulnak, de aggódik, a kihallgatást követően ugyanis a rendőrség a gyanúsítottat is hazaengedte.

Sámel József

A murakeresztúri Bogdán János számára még ma sem világos, hogy miért szúrta hátba egyik falubeli ismerőse. Még kevésbé tudja felfogni, hogy a rendőrség miért engedte haza támadóját, s miért csak súlyos testi sértés, nem pedig emberölési kísérlet miatt folyik a nyomozás.

 

- Évek óta ismerem a támadót, nem is voltunk rosszban, időnként átjártam hozzá segíteni, ha megkért rá - kezdte Bogdán János. - Tudtam róla, hogy féltékeny típus, s emiatt időnként be is szokott kattanni . Hát most azt vette a fejébe, hogy a neje velem csalja. A késelés előtt néhány nappal még telefonon is felhívott és azzal fenyegetett, hogy elvágja a torkomat. Persze ezt nem vettem komolyan, máskor is mondott már ilyet... Múlt szerdán aztán megjelent nálam, én éppen a műhelyben bütyköltem. Azt mondta: beszélni akar velem, mire én: várj egy percet, az utolsó csavart még meghúzom. Azzal hátat fordítottam neki. Akkor szúrt meg. Megfordultam, de éreztem, hogy elönti a vér a hátamat. Ekkor ismét megpróbált megszúrni, ám másodjára célt tévesztett. Ahogy hátráltam, egy levélgereblye akadt a kezembe, azzal próbáltam távol tartani magamtól.

 

A nagy kiabálásra Bogdán János párja is felfigyelt, ám mire az asszony kiért az udvarra, a késelő már a kapun kívül volt.

 

- A sok vértől egyből rosszul lettem, a mentőt és a rendőrséget is a szomszéd srác hívta ki - emlékezett vissza a nő, aki szerint párja minden bizonnyal elvérzett volna, ha az utcában lakó egyik szolgálaton kívüli mentős nem tesz nyomókötést a szúrt sebre.

 

A késelést követően a rendőrség bevitte a gyanúsítottat, ám a férfit már aznap este hazaengedték.

 

- Ezt egy nyomozó mondta nekünk, aki bejött a kórházba, hogy felvegye a vallomásunkat - mondta Bogdán János, aki azóta ugyan nem beszélt támadójával, de látni többször is látta a faluban. Nem értem, miért engedték ki, mi lesz, ha ismét megtámad? S ha már itt tartunk, miért súlyos testi sértés miatt nyomoz a rendőrség, hiszen a támadó a saját házamban, előre megfontolt szándékkal, többször is megpróbált leszúrni?


Az eset kapcsán több kérdés is nyitva maradt, melyekre szerettünk volna választ kapni. A késelés gyanúsítottját szerdán saját otthonában kerestük fel, felajánlva neki a megszólalás lehetőségét. Szerettük volna, ha a férfi elmondja, miért szúrta hátba ismerősét, ám ő nem akart beszélni. A rendőrségtől is szerettünk volna válaszokat kapni, például arra a kérdésre, hogy miért engedték haza az elkövetőt, s miért csak súlyos testi sértés miatt folyik a nyomozás. Sajnos a Zala Megyei Rendőr- főkapitányság sajtóreferense sem volt közlékeny, s mindössze annyit mondott, hogy folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak. Az esetet követően egyelőre csak egyvalami biztos, az, hogy Bogdánék nem csak éjszaka, hanem napközben is zárva tartják a kapujukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!