Bókaháza Bokrétája

<b>Bókaháza</b> - Nyolc éve öregbíti a település hírnevét a lelkes hagyományőrző művészeti közösség, a Bokréta Népdalkör, mely arany minősítést szerzett idén a népdalkörök gellénházi megmérettetésén.

zaol.hu

A 18 tagú dalárdában a legtöbben alapítók, s a szárnyaló dallamokat citera kíséret festi alá:  Nagy Sándorné és Domina Jánosné pengetnek. Mint mesélik, egy alföldi lány hozott egykor egy citerát, s a egészen ”beleszerelmesedtek” a hangjába, így megtanulták a játékot. 


A citerások önálló  játékukkal  is színesítik a műsorcsokrokat

Fotó: Pezzetta Umberto

A citera vezette a dalkörhöz a zalai népzenei életben jól ismert kehidakustányi pedagógus házaspárt, Tuboly Józsefet és feleségét is: először zenetanításra kérték őket, majd átvették a csoportot is.

- Elsősorban  zalai dalok vannak   a repertoárban, Horváth Károly, Vajda József gyűjtéseiből válogatunk - említette a házaspár, hangsúlyozva persze, hogy a község alapítványának támogatását  élvező  dalkör a falu ünnepei mellet már a térségi településeken is sokszor szerepel,  kapcsolataik révén  pedig színesedik a helyi kulturális élet is.


A népalkör a bókaházai falujáráson
Fotók: Pezzetta Umberto


A Falujárás alkalmával megismert népdalkörről a Hírlap szombati számában olvashatnak. 

Klikkeljen és ismerje meg a zalai települést!

Ide kattintva pedig képekben is megnézheti!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!