Borosta

2015.06.03. 09:11

Állandó hölgykoszorú veszi körül Zsámár Krisztiánt, aki profin kezeli a "vadmacskákat"

Kizárólag hölgyek veszik körül otthon, lányok gyűrűjében tart edzéseket, sőt még a munkahelyén is egy nő parancsol. Zsámár Krisztián a Kanizsai Vadmacskák SE kosárlabda csapatának edzője egyáltalán nem frusztrált – érthetően – kifejezetten élvezi a kialakult helyzetet.

Benedek Bálint

– Napi szinten nők diktálják az iramot, ám ez számomra végtelenül természetes – kezdte a 39 éves Zsámár Krisztián. – Mint minden apuka, én is eljátszottam a gondolattal, hogy az elsőszülött gyermek lehetne fiú, ám amint megszületett Lili, szerelem volt első látásra. Nem azért született még két lányom, mert állandóan fiút szerettünk volna a feleségemmel, hanem három gyermekre vágytunk.

Krisztián úgy érzi tökéletesen alakult az élete, párjával, a gyógypedagógus Zsámárné Nagy Mónikával még 1994-ben a könyvtár szakos tanárok számára szervezett gólyatáborban találkozott először. Ez is szerelem volt első látásra, s négy évvel később megtartották az esküvőt. Lili után született a most 11 éves Panna és a 3,5 éves Kata, akik tovább fokozták a boldogságukat.

– A mai nyegle fiatal fiúkat elnézve örülök, hogy vagány, sportos lányaim vannak, akik nem mellesleg imádják és felnéznek az apjukra – tette hozzá Krisztián. – Persze az elfoglaltságaim miatt a nevelésük oroszlánrésze az édesanyjukra jut, hozzám inkább a közös játékok, s a szórakozások kötődnek, némi egészséges atyai szigor mellett természetesen.

(Fotó: Szakony Attila)

A 39 éves férfi élete nagy részét a sport tette ki, hiszen 25 éven keresztül különféle osztályokban kosárlabdázott, a kanizsai szurkolók az egykori NB I B-s férfi legénységből még jól emlékezhetnek a centerre, aki a maga több mint két méteres magasságával szintén kitűnt a tömegből. Kedvenc sportágát nem hagyta cserben, ugyanis a Kanizsa Diák Kosárlabda Klubnál a kadet és junior korosztályokat edzi, míg az Amatőr női NB I-es Kanizsai Vadmacskák SE felnőtt együttesét is irányítja.

– A lányokkal nem csak életben, de a parketten is könnyű bánni, hiszen utóbbi terepen sokkal fegyelmezettebbek, precízebbek, mint a srácok, ráadásul igyekeznek a mester kedvében járni – mosolygott Krisztián. – A tréfát félre téve attól függetlenül, hogy a Vadmacskákat eltérő korosztályok alkotják, tehát a 16-tól a 26 évesig számos különböző személyiség játszik együtt sikerült összekovácsolódnunk. Nem vagyok a barátjuk, de az ellenségük sem, úgy érzem az edzéseken kiváló hangulat uralkodik, bár a meccsekre még több tűz kellene beléjük, s akkor ellenállhatatlanok lennénk.

Krisztián sportos beállítottságát lányai is örökölték, hiszen Lili és Panna is egyaránt kosárlabdáznak. A korosztályos együttesekből már most rendre kitűnnek harcosságukkal és kitartásukkal, s mint azt édesapjuk hozzátette: rendkívül büszke rájuk, ugyanis a tanulásban ugyancsak az élen járnak, sőt az idősebb a sakkozás terén is rendre megcsillogtatja tudását.

– A munkahelyemen, egy raktárbázison szintén nő irányít, de kellő lazasággal és poénokkal jó hangulatot alakítottunk ki – így Zsámár Krisztián. – Mindent egybevetve rengeteg kényeztetésben van részem, ami azt hiszem minden férfi álma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!