Belföld

2015.09.24. 08:09

Nagy értékű rézhulladék elrablása miatt emeltek vádat egy férfi ellen

Negyvenmillió forint értékű rézhulladék elrablása miatt emeltek vádat egy három emberből álló csoport egyik tagjával szemben - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint a vádlott és ismeretlen társai 2011 tavaszán egy éjjel az arcukat maszkkal eltakarva  bementek egy budapesti cég XIV. kerületi telephelyére, berúgták a portásfülke ajtaját, majd a biztonsági őrt megkötözték. Ezt követően elvittek egy vontatót a pótkocsijával és az azon tárolt - egy másik cég tulajdonát képező - mintegy 23,5 tonna rézhulladékkal együtt.

Amikor a vontatóból kifogyott az üzemanyag, a járművet Herceghalom külterületén hagyták, a pótkocsit pedig az azon lévő fémhulladékkal ismeretlen helyre szállították - írta a főügyész.

A vádlott és társai által eltulajdonított vontató, illetve pótkocsi értéke több millió forint, míg a rézszállítmány értéke negyvenmillió forint volt - fűzte hozzá.

A férfival szemben jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, ez a bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!