Belföld

2009.07.09. 15:13

Rehabilitációs központ létesül Sárváron

Sárvár - Csütörtökön letették az új térségi, rehabilitációs központ alapkövét. A beruházás után 92 ággyal bővülne a kórház. Az intézmény átadását 2010 nyarára tervezik.

zaol.hu

A város a Nyugat-Dunántúli Operatív Program segítségével nyert támogatást a térségi rehabilitációs központ kialakításához. A 2010 nyarára elkészülő központ kialakításához 791 millió forint támogatást nyújtott az unió és az  állam. 

A kórház most 201, részben rehabilitációs, részben krónikus ággyal működik, a beruházás után  92 ággyal bővülne az intézmény.
Az osztály működésének a lényege, hogy az egyes rehabilitációs részlegek (onkológia, nőgyógyászat, reumatológia, gasztorenterológia, pszichiátria) között garantálni tudják az átjárhatóságot.

A fejlesztés  a kórház telephelyén, a volt sebészeti osztály épületének átalakításával, valamint a régi központi épület és a konyha közötti terület hasznosításával jön létre. Ide emelnék fel az új, háromszintes épületet, amelyben két-, három-, illetve négyágyas, önálló fürdőszobával rendelkező betegszobákat alakítanak ki.

Forrás: Vas Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!