A Budapest-kupán szerepeltek a ZJSE versenyzői

2024.05.03. 12:00

Fontos állomás ez az érem a fiatal judós pályafutásában

Az UTE Megyeri úti jégcsarnokában rendezték meg a 37. Budapest-kupa nemzetközi judotornát, amelyen 23 ország 1453 fiatal judósa lépett szőnyegre. A Zalaegerszegi Judo SE 4 versenyzővel képviseltette magát a viadalon.

Kerkai Attila

Középen Ilya Bulgakov edzőivel, balról Márton Tibor, jobbról ifj. Nagysolymosi Sándor

Forrás: ZH

Az U23-as korosztályban Mátéffy Gábor (73 kg) helyezetlenül zárt, ő előtte az olaszországi Lignanóban rendezett junior Európa-kupán is szerepelt. A 29 ország viadalán Máttéffy Gábor három győzelmet szerzett és kétszer kikapott, és még egy győzelem kellett volna neki, hogy pontszerzőként végezzen. A ZJSE felnőtt magyar bajnoki bronzérmes judósa legközelebb junior Európa-kupán Grazban lép szőnyegre.

Ám vissza a hazai tatamira. A Budapest-kupán az U18-as korosztályban Ilya Bulgakov a 90 kg-ban harmadikként végzett, a többiek (Volner Panna U15, Simon Márk U18) ezúttal helyezetlenül zártak.

- Ilya Bulgakov hatalmas alázattal, elszántsággal, akarattal, teljesítménnyel bronzérmet szerzett, ezzel eddigi pályafutásának legnagyobb sikerét érte el- tudtuk meg ifj. Nagysolymosi Sándortól, a ZJSE judósainak vezetőedzőjétől. - Volner Panna súlycsoportot váltott, neki még erősödnie kell az új, 48 kg-os kategóriába, hogy a tőle megszokott szép eredményeket elérje. Simon Márk egy gyönyörű ipponnal verte az első körben francia ellenfelét, majd vereséget szenvedett szerb riválisától az egyik legnépesebb súlycsoportban. Mátéffy Gábor sajnos egy héttel korábban bokasérülést szenvedett, ez erősen hátráltatta a küzdelem során.

A fiatalokat ifj. Nagysolymosi Sándor vezetőedző, Márton Tibor edző és Volner Andrea (sportcoach) vezette, a versenyt követően pedig a ZJSE egy csoportja kétnapos edzőtáborban vett részt Márton Tibor vezetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában