Könyvtár a könyvtárban

2023.12.26. 20:00

Azolo népszerűsíti az olvasást Gelsén is

Azolo olvasni hívja a könyvmolyokat és az olvasás örömét még csak kóstolgatókat. A nagykanizsai Halis-könyvtár olvasás népszerűsítő programja elhagyta a város határait és a könyvtárosok Gelsén igyekeztek meggyőzni a fiatalokat milyen jó fellapozni a könyveket.

Benedek Bálint

Fotó: Halis-könyvtár

Mint írták: először a Zrínyi iskola könyvtárában – csupa felnőtt részvételével – próbálták ki, hogyan lehetne a gyűjteményből az azolo.hu honlapon feldolgozott könyveket kiválogatni. Itt jött létre először az a kis külön gyűjtemény, melynek polcain Azolo könyveit találják az iskola diákja és tanárai.

Fotó: Halis-könyvtár

– A tapasztalatokat felhasználva Gelsén harmadik osztályos diákokkal együtt „alapítottuk meg” a helyi könyvtár Azolo gyűjteményét – mondta Benke Dániel könyvtáros. – A diákok megismerkedtek Azolo-val, vagyis a honlap lehetőségeit ismerték meg együtt. Utána Farkas Tibor éneklésével visszaidéztük a Mikulás érkezését, és karácsonyra is hangolódtunk. Később mobiltelefonok segítségével mindenki keresett egyet Azolo könyvei közül a gelsei könyvtár gyűjteményben. Az Azolo jelét a könyvbe ragasztva egy új polcon itt is elhelyeztük Azolo könyveit, ezzel megalapítottuk a gelsei könyvtár külön összeállítását. Reményeink szerint egy kis mozgalmat indítottunk el Nagykanizsán és környékén, Zalában, valamint az országban is Azolo könyvtári gyűjteményeinek létrehozására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában