Beruházás

2024.05.03. 11:30

Indul a nagykanizsai Sörgyár utca aszfaltozása

Pénteken a munkaterület átadásával elkezdődik Nagykanizsán a Sörgyár utca aszfaltozása.

Pásztor András

Németh Pál (balról), Németh András és Radics Bálint képviselő

Fotó: Pásztor András

Mint arról korábban beszámoltunk: a Csengery utcáról nyíló, főként helyi vállalkozások telephelyeinek otthont adó területen évtizedes probléma volt, hogy az utca felső része nem rendelkezett szilárd aszfaltburkolattal.

– A mészkőzúzalékos burkolatot hol az önkormányzat, hol a területen lévő vállalkozások pótolták, éppen ezért mindenképpen megoldást kellett találni a problémára – mondta Radics Bálint, a terület önkormányzati képviselője, aki örömmel nyugtázta, hogy az idei költségvetésben sikerült forrást találni a beruházáshoz.

Mint elmondta: az útszakaszt 210 méter hosszúságban és 3,5 méter szélességben aszfaltozzák le és közben a padkát is rendbe teszi a munkával megbízott vállalkozó. Az útszakasz felújítása közel 11,5 millió forintba kerül.

Az útszakasz aszfaltozásának Németh Pál, a Fabak Kft. ügyvezetője és Németh András, az Agro-Coord Kft. vezetője is örül.

– Nem vetett túl jó fényt a cégeinkre, hogy a beszállítóink – miközben több ezer kilométert utaztak autópályán – az utolsó 50 méteren egy poros, kátyúkkal tarkított úton érkeztek meg hozzánk – említette a két cégvezető, hozzátéve: dolgozóik is panaszkodtak az út állapotára.

– A Sörgyár utca ezen felső szakasza egyébként sokáig nem is volt az önkormányzat tulajdonában, de mióta átvette a város, sosem volt forrás az út állapotának rendezésre – emlékeztetett Radics Bálint képviselő, aki hozzátette: az elmúlt években rendszeresen jelezte a problémát a közgyűlésben többségben lévő Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciójának, de csak most, a választások előtt kapott többséget a javaslat. – Ettől függetlenül örülök, hogy végre megoldódik az itt működő vállalkozások problémája – mondta a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában